Παρουσιάστηκαν τη, Δευτέρα 15 Απριλίου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Την παρουσίαση έκανε ο  υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»Δημήτρης Παπατολίδης, και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ μ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Σήμερα χρειάζεται να δώσουμε όλοι τη μάχη σαν μια γροθιά για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, δήμο, Περιφέρεια και ευρωεκλογές ακόμη και εθνικές αν γίνουν».

 

«Σήμερα είναι ανάγκη να ορθωθεί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι όχι μόνο σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και αν προκύψει, αλλά και στα κόμματα που θα βάζουν πλάτες σε αυτή την πολιτική, στα κόμματα που θα σπρώχνουν για να παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Υπογράμμισε πως χρειάζεται «ΚΚΕ παντού δυνατό για να κάνουμε τη πραγματική διαφορά, για να αδυνατίσουμε τη πραγματική εξουσία του κεφαλαίου, για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα πως δεν μας βάζουν στο χέρι πως από την επόμενη μέρα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και να συγκρουστούμε με την πολιτική τους παντού. Για να έχουμε περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους Κομμουνιστές, που μαζί με το λαό διεκδικούν στριμώχνουν έχουν αποτελέσματα γιατί συγκρούονται με το αντιλαϊκό πλαίσιο που θέλει την Τοπική Διοίκηση μακρύ χέρι του κράτους.

 

Δεν θα αφήσουμε κανένα χαράκωμα στην λαϊκή πάλη, είμαστε ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, ξέρετε πολύ καλά, ο λαός ξέρει πως την επόμενη μέρα το ΚΚΕ θα είναι σταθερά στο πλευρό του, πως δεν θα μας βάλουν στο χέρι, πως δεν θα γινόμαστε τα κουκιά για να περνάνε αντιλαϊκά μέτρα. Έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο, για την Ελλάδα και τη Ευρώπη του Σοσιαλισμού, των λαών».

 

Ιδιαίτερα τόνισε: «Απευθυνόμαστε σε αυτούς που νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί, που ένιωσαν προδομένοι από το ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτούς που δεν θέλουν  να νεκραναστήσουν ένα κακό αντίτυπο του ΠΑΣΟΚ με το ένα ή το άλλο όνομα, αυτούς που πίστεψαν και απογοητεύτηκαν, αλλά ξέρουν πως δεν μπορεί να είναι το μέλλον η βαρβαρότητα. Έχετε επιλογή, το ΚΚΕ σας καλεί κάντε το βήμα, να συμπορευτούμε, να ξεθολώσουμε το όνειρο, τις αξίες μας. Να πετύχουμε νέες νίκες για το λαό μας, τους εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη ήττα είναι η παραίτηση, για τον αγωνιστή για τον επαναστάτη, τον ριζοσπάστη, κάθε ήττα, κάθε δυσκολία μπορεί να πείρα για να ανασυνταχτεί και να αντεπιτεθεί το κίνημα για να ανοίξει ο δρόμος για τις πιο όμορφες μέρες μας που δεν τις ζήσαμε ακόμα». 

 

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

 

Αποστολίδου Ελπίδα. Συνταξιούχος νηπιαγωγός. Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος του ΔΣ των δασκάλων Ν. Καβάλας. Μητέρα 2 παιδιών.

 

Γιαγκίδης Ιωάννης. Εργαζόμενος στο εμπόριο τροφίμων. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

 

Γιαρμουρίδου Άννα. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε βιοτεχνίες και ραφτάδικα στη Γερμανία. Στην Καβάλα δούλεψε στο «Δελφίνι». Μητέρα 2 παιδιών.

 

Δαμιανίδου Βασιλική. Μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Είναι εργαζόμενη στην καθαριότητα. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στη βιομηχανία ιματισμού και διατέλεσε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας. Ασχολείται με το ερασιτεχνικό θέατρο.

 

Ζαχαροπούλου Φεβρωνία. Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη από εργατική οικογένεια, μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Σπούδασε Ιατρική στη ΛΔ της Βουλγαρίας. Στην Ελλάδα εξειδικεύτηκε στη ψυχιατρική και εργάστηκε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και τελικά στης Καβάλας στο Ψυχιατρικό τμήμα, οπού και διετέλεσε διευθύντρια. Σήμερα είναι συνταξιούχος και μητέρα ενός παιδιού.

 

Ιορδανίδου Νένα. Κατάγεται από τον Πλαταμώνα, όπου και διετέλεσε για δύο τριετίες πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου. Σπούδασε Φιλοσοφική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι δημοτική υπάλληλος σε ΚΕΠ.

 

Καραγεώργη Αναστασία. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στην Καβάλα. Είναι μητέρα 2 παιδιών και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, σήμερα είναι αντιπρόεδρος.

 

Καταπόδης Βασίλειος. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε και εργάστηκε ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα είναι γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

 

Κοζικόπουλος Κωνσταντίνος. Είναι ο νεότερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο, 22 χρόνων. Φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας και εργαζόμενος ως οικοδόμος. Ήρθε από μικρός σε επαφή με το κίνημα, από τα μαθητικά του χρόνια, καθώς ήταν αντιπρόεδρος στο 2ο Λύκειο Καβάλας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΣΔΟ στο ΤΕΙ Καβάλας.

 

Μασάλας Αντώνης. Κατάγεται από την Καβάλα. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της μελισσοκομίας.

 

Μελισσόπουλος Γεώργιος. Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Αποφοίτησε από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας με την ειδικότητα του μηχανικού αυτοκινήτου και μετέπειτα από τη σχολή επαγγελμάτων κρέατος της Δράμας. Έχει εργαστεί σε πολλούς κλάδους από μικρή ηλικία, το τελευταίο διάστημα δουλεύει ως οικοδόμος. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

 

Μπράτσου Βασιλική. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε Αγροτική Ανάπτυξη με ειδικότητα στην τεχνολογία τροφίμων στο ΔΠΘ. Εργάστηκε στον επισιτισμό, στη συνέχεια στη ΣΕΛΕΚΤΑ και σήμερα εργάζεται ως τεχνολόγος τροφίμων σε βιομηχανία τροφίμων. Είναι γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

 

Παπανικολάου Φάνης. Γεννήθηκε στην Καβάλα, είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Σπούδασε στο τμήμα ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Καβάλας. Εργάζεται ως ηλεκτρολόγος στο εργοστάσιο της ΒΦΛ. Είναι συνδικαλιστής στο χώρο του.

 

Ποιμενίδης Βασίλειος. Είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Διατελεί ταμίας της Ένωσης Γονέων δήμου Καβάλας.

 

Ποτόλιας Κωνσταντίνος. Επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Γεννήθηκε στη Γραβούνα Καβάλας από γονείς αγρότες, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

 

Συμεωνίδης Θεόδωρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα το 1986. Στα μαθητικά του χρόνια πρωτοστάτησε ως πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 6ου ΓΕΛ Καβάλας στις τότε μαθητικές κινητοποιήσεις. Φοίτησε στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Το 2011 επέστρεψε στην Καβάλα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρεί κατάστημα πώλησης γεωργικών εφοδίων στον Aκροπόταμο Καβάλας. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

 

Ταχματζίδης Πέτρος. Είναι συνταξιούχος οικοδόμος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.