Συνελήφθησαν χθες (27-3-2019), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 41, 40, 34, 24, 20 (άντρες) και 37 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης,συνέλαβαν τους πέντε διακινητές, ηλικίας 41, 40, 37, 34 και 20 ετών, διότι οι δύο από αυτούς, ο 41χρονος και η 37χρονη, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε τρία έτερα οχήματα (2 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), με τα οποία οι υπόλοιποι τρεις διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι δύο δράστες, ηλικίας 34 και 20 ετών, εντόπισαν συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην καρότσα του φορτηγού, που οδηγούσε ο 40χρονος, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή, δώδεκα (12) μη νόμιμοι μετανάστες. 

 

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 41χρονος κατηγορείται επίσης για  παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι βρέθηκε στην κατοχή της ένα μαχαίρι. 

 

Στη δεύτερη περίπτωση,χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν σε επαρχιακή οδό, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού, ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και πλησίον αυτού τον 24χρονο διακινητή και έναν μη νόμιμο μετανάστη. 

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος, οδηγώντας το παραπάνω όχημα, προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα τον μη νόμιμο μετανάστη, ενώ αποβιβάστηκαν στο παραπάνω σημείο, λόγω βλάβης στο ελαστικό του οχήματος.

 

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 24χρονος κατηγορείται και για κλοπή, διότι όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ ο μη νόμιμος μετανάστης κατηγορείται για πλαστογραφία, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Ισπανίας.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα μαχαίρι, οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ένα πλαστό έγγραφο, ένα tablet, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. 

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.