1.     “Αντιπαράθεση (πριν τις εκλογές) – Συνεργασίες (μετά τις εκλογές)”:Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, κι ας αναρωτούνται οι μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου πως μπορεί να γίνει αυτό. Μέχρι τις εκλογές, θα κρατήσουν καλά οι καταδικαστέες αντιπαραθέσεις των «εραστών» της οδού Κύπρου, που σε πολλές περιπτώσεις είναι κανονικό ξεκατίνιασμα, με μεγάλη δόση βέβαια Μαυριγιαλούρικης υποσχεολογίας, του στιλ «θα σας κάνουμε γέφυρες», «θα σας κάνουμε ποτάμια» (όχι δε μιλάνε για τζάμια στις καμάρες). Αυτή η «αγεφύρωτη» αντιπαράθεση γίνεται βέβαια για να κρύψει τη γύμνια της απόλυτης συμφωνίας τους στα βασικά και τα σημαντικά. Όλοι τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού σε ότι αφορά την πολιτική που θα ασκήσουν μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα με τη σημερινή διοίκηση, θα βάλουν δηλαδή το χέρι στη τσέπη των δημοτών πιο βαθιά με τέλη και φόρους, αφού συμφωνούν σε όλα με την κεντρική διοίκηση, δηλαδή τίποτε από το κράτος όλα από τους εργαζόμενους, δήμος επιχειρηματίας. Σε ότι αφορά τις συνεργασίες μετά τις εκλογές, κανένα πρόβλημα δεν θα έχουν ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ξεκατινιάζονται τώρα, να κρύψουν δηλαδή ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, τους ενώνουν τα περισσότερα, λίγο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν στη μοιρασιά των έμμισθων πόστων……        

 

2.    “Λιμάνι”:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σκέτο) συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την παράδοση των λιμανιών στο κεφάλαιο, απαλλάσσοντας μάλιστα τους "επενδυτές" από δημοτικά τέλη και έξοδα ηλεκτροφωτισμού!». Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλουμε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των λιμανιών, ανάμεσά τους και αυτό της Καβάλας. Ζητήσαμε από τη διοίκηση, το ξανακάνουμε και με την παρούσα να πάρει θέση, καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις στο ΔΣ, όπως και τους άλλους εραστές του δημαρχιακού θώκου, γιατί προχθές στη συνεδρίαση ήπιαν όλοι το αμίλητο του ΣΥΡΙΖΑ νερό.

 

3.     “Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.)”.Αφορά τα σχέδια για τα δύο μεγάλα χημικά εργοστάσια ανατολικά και δυτικά της Ν. Καρβάλης. Με μεγάλη ευκολία η διοίκηση του Δήμου, αλλά και οι υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις στο προχθεσινό ΔΣ, προσπέρασαν το γεγονός πλέον της μεταβίβασης αυτής της μεγάλης ευθύνης από το κράτους και τα αρμόδια υπουργία,  στην Τοπική Διοίκηση, δηλαδή στη Περιφέρεια και στους Δήμους, δια της πολιτικής προστασίας. Και το ερώτημα που τίθεται είναι πως η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής μπορούν να αναλάβουν ένα τέτοιο σχέδιο, με τι προσωπικό, με ποιες γνώσεις και κυρίως με τι χρήμα; Βέβαια ξέρουμε τη λογική τους, «στου κασίδη το κεφάλι, χίλιες ξυλιές», όταν πρόκειται δηλαδή για τη ζωή και το θάνατο των εργαζόμενων, γίνονται τα πάντα για τη σωτηρία της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας, για τους «πνεύμονες» ντε της Καβάλας, κι ας γίνονται τα πνευμόνια μας μαύρα από τη μόλυνση…. 

 

4.     “Πρυτανεία”:Πολύς ντόρος ξεσηκώθηκε σχετικά με τη Πρυτανεία μετά την «αναβάθμιση» του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο. Ρωτήσαμε τη διοίκηση να μας πει για ποια Πρυτανεία γίνεται λόγος, πού αναφέρεται και πού αποφασίσθηκε ότι με τη συνένωση θα προκύψει κάτι τέτοιο. Από πουθενά δε προκύπτει ότι θα υπάρχει Πρυτανεία στη Καβάλα, αφού αυτή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια η «χαρά για το «Πανεπιστήμιο» είναι τέτοια που δεν μπορούν καν να τη κρύψουν» και γι’ αυτό λένε και κάνα χωρατό…

 

5.       “Διόδια - ΣΕΑ”:Πως πραγματικά η σημερινή διοίκηση, συνεπικουρούμενη και από τους άλλους «πολέμιους» στα λόγια του διοδίου, που ζητούν να πάει λίγο πιο μακριά από τα… μέρη μας, να τα “βάλει” με τούτη τη κυβέρνηση για τα διόδια; Με τα διόδια και την απαλλοτρίωση που κάνει στο ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ, όταν πριν λίγο καιρό, με τούτη πάλι τη κυβέρνηση, δέχτηκε στα μουλωχτά, παζαρεύοντας την τιμή της απαλλοτρίωσης για το ΣΕΑ (Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων), λίγο πιο πέρα από το χώρο που σχεδιάζουν τη κατασκευή των διοδίων στη παράκαμψη της καβάλας; Με τέτοια επιχειρήματα που είναι ίδια με αυτά της κυβέρνησης, δηλαδή ΝΑΙ στα διόδια, ΝΑΙ στην εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων από κατασκευαστικές εταιρίες, ΝΑΙ στα αναλογικά και πλευρικά διόδια και ΜΟΝΟ ΟΧΙ στο δικό μας διόδιο, στην λογική μακριά από το …. και όπου να ‘ναι, τούτη η κυβέρνηση έχει στο τσεπάκι της τους μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές και θα είναι ντάλα μεσημέρι που θα δούμε το νέο σταθμό διοδίων πάνω από τα κεφάλια μας. Γι’ αυτό ο λόγος ανήκει πλέον στους εργαζόμενους που πλήρωσαν τους δρόμους και συνεχίζουν να τους πληρώνουν με χίλιους δύο τρόπους. Να αναλάβουν δράση με τα σωματεία και τους συλλόγους να αντισταθούν οργανωμένα και σε αυτή την επίθεση. Να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να δείξουν στις επόμενες εκλογές ότι δε μασάνε από «μεσσίες», «ικανούς» και με «οράματα» υποψήφιους δημάρχους που μπροστά στην κεντρική εξουσία κάνουν τις πάπιες.              

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ