Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 9:00 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2017, παρουσιάζουν για έβδομη συνεχή χρονιά ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με δύο ταλαντούχους νεαρούς καλλιτέχνες: την Ελένη Κωνσταντινίδου και τον Αθανάσιο-Μιχαήλ Ραμαδανίδη. Οι δύο πιανίστες θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα κορυφαίων δημιουργών: Μπετόβεν, Μπραμς, Χίντεμιτ και Ντεμπυσύ (φέτος τιμάται η επέτειος 100 ετών από τον θάνατό του).

 

Η Ελένη Κωνσταντινίδου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Θάνας Πασχαλίδου στο Ωδείο Δήμου Έδεσσας, από όπου έλαβε την υποτροφία του 2009. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους B. Taneva, L. Boyadjieva, Κ. Σακέτα, Δ. Ευνουχίδου, Χ. Αγγελόπουλο, Γ. Κωνσταντίνου,A. Weiss, S. Sarajyan, G. Madge, καθώς και με τους D. Petraliaκαι Y. Bogdanovστο πλαίσιο του PorosSummerMusicAcademy. Από το 2015 συμμετέχει στον κύκλο σεμιναρίων «Κάτι να Συμβαίνει» με την Λ. Τότσιου, ενώ από το 2017 παρακολουθεί μαθήματα ορθοσωμικής για μουσικούς με τον Χ. Νούλη. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και βρίσκεται στην τάξη διπλώματος στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στην τάξη της Θ. Πασχαλίδου.

 

Ο Αθανάσιος-Μιχαήλ Ραμαδανίδης ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με την Ανέλια Πορτοκάλη σε ηλικία 6 ετών. Το 2011 έλαβε Δίπλωμα πιάνου από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με Άριστα παμψηφεί αποσπώντας Α΄ βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο του Ν.Ω.Θ. Παράλληλα, σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με τον μόνιμο αρχιμουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Κάρολο Τρικολίδη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τους K. Haider, Γ. Θέμελη και Σ. Ζουμή, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Γ. Χατζηνίκο, G. Steinschaden, M. Hauber κ.ά. Σήμερα σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου με τον καθηγητή Uwe Matschke. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου με έμφαση στο PianoTrio, ενώ σημαντική είναι και η εμπειρία του εντός ορχήστρας, τόσο ως πιανίστας όσο και ως βιολονίστας.

 

Από την πρώτη διοργάνωσή του το 2012, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό συναυλίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Οι εκδηλώσεις, που καλύπτουν σχεδόν όλα τα στυλ της πιανιστικής δημιουργίας από την εποχή Μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική του 21ου αιώνα, λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη μαγεία της μουσικής σε μια γιορτή του πιάνου! Η είσοδος στο ρεσιτάλ της Παρασκευής είναι ελεύθερη.Σας περιμένουμε!

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.                  

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος                                

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.

Θεόδωρος Τζατζάρης