Θέση για τα όσα συμβαίνουν γύρω από το θέμα της κατάρρευσης της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού παίρνει και η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας τού Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ). 

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια αγωνιούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους ενώ γίνεται λόγος για «αρρυθμία και ασυνεννοησία» και ζητείται σοβαρότητα για να επιτευχθούν δύο πράγματα: να αποκατασταθεί ο δρόμος και να κατασκευαστεί η Περιμετρική

 

Η ανακοίνωση λέει: 

 

Με την καθίζηση-κατάρρευση τμήματος της γέφυρας στην περιοχή του παλιού κάτω Νοσοκομείου, εμφανίσθηκε για ακόμη μια φορά η διαχρονικότερη παθογένεια της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Η ευθυνοφοβία.

 

Η αγωνία των στελεχών της Κυβέρνησης, του Δήμου Καβάλας και της Περιφερείας ΑΜ-Θ  να αποποιηθούν των ευθυνών τους έγινε φανερή από την πρώτη στιγμή. 

 

Ωστόσο, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως μια σχεδόν γκρεμισμένη γέφυρα στο κέντρο μιας -υποτίθεται- σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης εν έτει 2018 δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, όσο δελεαστικό και αν είναι αυτό για κάποιους εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

 

Η αδυναμία των θεσμικών φορέων να απαντήσουν ευθύς εξ αρχής στο στοιχειώδες ερώτημα για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας καθιστά σαφές πως η διοίκηση ενός Δήμου, μιας Περιφέρειας και φυσικά μιας Χώρας, απαιτεί σκληρή δουλειά και σοβαρότητα.

 

Η αρρυθμία και ασυνεννοησία των προηγούμενων ημερών μεταξύ των αρμόδιων φορέων πρέπει επιτέλους να δώσει την θέση της στη συνεργασία και την από κοινού προσπάθεια για την άμεση και ορθή αποκατάσταση της γέφυρας και φυσικά την αποτελεσματική διεκδίκηση της ολοκλήρωσης του αναγκαίου έργου της Περιμετρικής οδού.

 

Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Καβάλας