Στην υπογραφή κοινής διακήρυξης Ελλάδας-Βουλγαρίας προχώρησαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας, με την οποία θα ρυθμίζονται όλα τα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων, του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Θεσσαλονίκης - Καβάλας - Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς - Ρούσε και της δημιουργίας ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από την Αλεξανδρούπολη έως την περιοχή Μαρίτσα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καθώς και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προσεκλήθη στην Τετραμερή από τον κ. Μπορίσοφ.

 

Μάλιστα οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν στη δημιουργία μιας κοινής εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείριση του έργου.