Αβάσιμα ήταν τα «συμπεράσματα» που έβγαλε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, για την τύχη της πλαζ «Καλαμίτσα», ύστερα από την επίσκεψή της στα γραφεία της ΕΤΑΔ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινή», σε δηλώσεις της στον ομώνυμο ραδιοσταθμό, η δήμαρχος «για πρώτη φορά αναφέρθηκε στις προθέσεις της ΕΤΑΔ να ιδιωτικοποιήσει την ακτή Καλαμίτσας. Περιέγραψε μια ακτή εντελώς διαφορετική από όσα γνωρίζουμε, που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη ιδιώτη επενδυτή».

Όμως, η δήμαρχος ή άλλα άκουσε από την αρμόδια υπάλληλο της ΕΤΑΔ κι άλλα κατάλαβε, ή εξέφρασε την αντιπολιτευτική της διάθεση απέναντι στην Κυβέρνηση, δίχως να υπολογίσει ότι θα υπάρξει απάντηση.

Διότι, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου, επικοινώνησε με την εν λόγω υπάλληλο της ΕΤΑΔ, κι όπως υπογράμμισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», «ούτε η υπάλληλος δήλωσε κάτι τέτοιο στη δήμαρχο, ούτε υπάρχει πρόθεση της ΕΤΑΔ να παραχωρήσει την πλαζ σε ιδιώτη, ούτε, βεβαίως, είναι νομίμως δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, διότι πρόκειται για αιγιαλό και παραλία, που δεν μπορούν να παραχωρηθούν».!

Επίσης, επειδή σχολιάστηκε η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών από τις συναντήσεις με κυβερνητικούς κι άλλους παράγοντες, ο κ. Παπαφιλίππου δήλωσε πως «δεν κλήθηκα να τη συνοδέψω πουθενά».

Αναδημοσίευση από: Kokkino Kavalas