Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019 ανακηρύχθηκε ο Δήμος Παγγαίου μετά την υποψηφιότητά του στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Οργανισμού ACES EUROPE. 

 

Η είδηση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Δυετέρας 20 Αυγούστου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης. 

 

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης στην επιστολή που έλαβε επίσημα από τον Πρόεδρο του ACES Europe κ. Gian Francesco Lupattelli, δέχτηκε συγχαρητήρια για το βραβείο καθώς και για το ότι έχει επίσης αναπτύξει μια υποδειγματική αθλητική πολιτική με ωραίες εγκαταστάσεις, προγράμματα και δραστηριότητες.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Lupattelli αναφέρει ότι το Παγγαίο είναι πραγματικά ένα πολύ καλό παράδειγμα αθλητισμού για όλους και αποτελεί μέσο για την υγεία, την ενσωμάτωση, την εκπαίδευση και τον σεβασμό, που είναι οι κύριοι στόχοι της ACES Europe.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ACES Europe επισήμανε ότι δημιουργήθηκε μια νέα διάκριση που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού της Χρονιάς, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη βραβευμένη πόλη για το 2019 θα αναγνωριστεί τον επόμενο χρόνο ως πόλη - σημείο αναφοράς για τον Αθλητισμό στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον Δήμο Παγγαίου να θέσει την εν λόγω διάκριση ως επόμενο στόχο.

 

Ο κ. Αναστασιάδης έχει λάβει πρόσκληση για  να παραστεί μαζί με συνεργάτες του στην  τελετή απονομής του ACES EUROPE στις 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει και η επίσημη απονομή.

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα παραστούν επίσης, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπουργοί διαφόρων κρατών, δήμαρχοι Ευρωπαϊκών Πόλεων καθώς και εκπρόσωποι διάφορων Διεθνών Αρχών και Θεσμικών Οργανισμών. 

 

Το επόμενο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης και η Δημοτική Αρχή θα εξειδικεύσουν και θα παρουσιάσουν τα επόμενα βήματα καθώς και τις ενέργειες που θα ακολουθούσουν μετά αυτή τη μεγάλη αυτή επιτυχία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

 

Από σήμερα ο Δήμος Παγγαίου είναι μέλος της οικογένειας της ACES EUROPE και οι δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2019 θα αποτελέσουν διαφήμιση για την πόλη, την ευρύτερη περιοχή, τον Νομό Καβάλας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την Ελλάδα.

Φωτό Γιάννης Κομνηνός