Σε ισχύ τίθεται με απόφαση της αντιπεριφέρειας Καβάλας έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η απαγόρευση κυκλοφορίας στον δασικό δρόμο της Σαλιάρας και στους δασικούς δρόμους της Θάσου για αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η Θάσος βρίσκεται στην κατηγορία 3. 

Ειδικότερα, 

• Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1086 / 20-07-2018 απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής ενότητας Καβάλας, (επισυνάπτεται), και κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος:
1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αύριο 18/8/2018 η κυκλοφορία πολιτών και μέσων εντός των κάτωθι δασικών εκτάσεων μέχρι νεωτέρας στις δασικές περιοχές ευθύνης Δασαρχείου ΘΑΣΟΥ:
- Μακρύαμμος-Παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά)
- Λαιμός – Αρχαίο Θέατρο
2. Εφαρμόζεται ελεγχόμενη κυκλοφορία στις δασικές περιοχές:
- Αγ. Παντελεήμονας – Αγ. Μαρίνα
- Ποταμιά – Πηγές Ποταμιάς
- Θεολόγος θέση Καμίνι
- Λιμενάρια-Κάστρο
- Μαριές-Φράγμα Μαριών
- Μικρό Καζαβίτι-Αγ. Παντελεήμονα
- Καζαβίτι-Τούμπα
• Με απόφαση του Έκτακτου Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θάσου, που πραγματοποιήθηκε την 8/8/2018, απαγορεύεται για αύριο Σάββατο 18/8/2018 και οποιαδήποτε ημέρα προβλέπεται Δείκτης Επικινδυνότητας 3 και άνω, η διοργάνωση και πραγματοποίηση εκδρομών (safari ή beach safari) σε όλο το νησί της Θάσου.

 

Η Πυροσβεστική με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των πολιτών προκειμένου να μην προκληθεί πυρκαγιά από αμέλεια. Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά παρακαλείται άμεσα να καλέσει το 199 και να δώσει σαφείς πληροφορίες στην πυροσβεστική υπηρεσία για το ακριβές σημείο που βρίσκεται καθώς και τη συγκεκριμένη θέση που βλέπει την πυρκαγιά.