Την περασμένη εβδομάδα στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας, πραγματοποιήθηκε η λήξη, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και η αποτίμηση της εφαρμογής του προγράμματος.

Η ημερίδα αφορούσε, Εργαστήρια για τη Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας των Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Φιλοξενίας, Σίτισης, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα εν λόγω εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. και του Εργατικού Κέντρου Δράμας και την Παρασκευή  παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων.

Ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε:

"Χαιρετίζω τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που βοηθούν στην Τουριστική Ανάπτυξη της πόλης μας και του Νομού μας.

Πιστεύω πως μέσω αυτών των εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν, θα βοηθηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς των κλάδων Παροχής Υπηρεσιών Φιλοξενίας, Σίτισης, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καθιερώσουμε τη Δράμα σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του καταβάλει μέγιστες προσπάθειες για την ανάδειξη σημείων Τουριστικού ενδιαφέροντος και πραγματοποιεί εκδηλώσεις που βοηθούν προς τον δρόμο αυτό.

Θα αναφέρω μερικές από τις εκδηλώσεις που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η "Ονειρούπολη" ένας θεσμός που κατάφερε να κάνει την πόλη μας γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Μέσα από τις δράσεις της καταφέραμε να κάνουμε τον Δεκέμβριο, μήνα τουριστικού προορισμού για την πόλη και τον Νομό μας.

Θεωρώ πως η Πολιτιστική και Τουριστική προβολή μέσω της "Ονειρούπολης" είναι σημαντικότατη, για την επίτευξη των στόχων που διδάχτηκαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στα εργαστήρια που παρακολούθησαν.

Το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους, το Dramaica Youth Festival, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών Ξηροποτάμου, το Καρναβάλι της Χωριστής, η διοργάνωση αθλητικών αγώνων και η ανάδειξη τουριστικών, αρχιτεκτονικών και θρησκευτικών μνημείων είναι μερικά από αυτά που ο Δήμος μας προσπαθεί να αναδείξει για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δράμας.

Ο Δήμος της Δράμας, οι άλλοι Δήμοι του Νομού και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, από την πλευρά τους και με τις δικές τους παρεμβάσεις βρίσκονται δίπλα σε όλους, που προσπαθούν για την επίτευξη του κοινού στόχου, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της ημερίδας και φυσικά σε αυτούς που παρακολούθησαν τα εργαστήρια δείχνοντας για ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του τόπου μας."