Η κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης, το Μακεδονικό και αιχμαλωσία των Κούκλατζη – Μητρετώδη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος με στελέχη της  Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2018.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε:

 

Σήμερα έχουμε μια συνάντηση με τα στελέχη της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με το στρατιωτικό προσωπικό που στελεχώνει τις μονάδες. Πρόσφατα ασχολήθηκα με το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι το αεροπορικό απόσπασμα περνάει στην ιστορία ενώ εμείς θέλουμε μια μονάδα που θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας αλλά και τις ανάγκες της πυρόσβεσης.

 

Ο Νικόλαος Παναγιωτίδης πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών δήλωσε:

 

Ήρθαμε με τον Γενικό Γραμματέα να συζητήσουμε με τον κ. αντιπεριφερειάρχη. Θέλουμε να θέσουμε το θέμα των δύο αιχμαλώτων που βρίσκονται στην Τουρκία. Θέλουμε ο αντιπεριφερειάρχης να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ευαισθητοποιήσει φορείς της περιοχής και της χώρας ολόκληρης για το θέμα αυτό. Προσωπικά σαν ένωση θέλουμε να τηρήσουμε την υπόσχεση που δόσαμε στην οικογένεια Κούκλατζη να έχουμε το ζήτημα πάντα στην επικαιρότητα. Για το θέμα του Μακεδονικού λέμε ότι είμαστε πολίτες της Μακεδονίας και η γη αυτή πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.