Με ανακοίνωσή του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη" Θόδωρος Μουριάδης σχολιάζει την ανάρτηση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση για τον αριθμό των προσκλήσεων στο φρούριο Καβάλας,  στην παράσταση "Άγρια Δύση" και ενημερώνει ότι επιστρέφει την δική του, στον Δήμο Καβάλας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ 

Για πολλοστή φορά ο Δήμος Καβάλας διασύρθηκε στο πανελλήνιο λόγω της ανικανότητας των ανθρώπων που τον διοικούν. Όπως δημοσίως έγραψε και ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, στην παράσταση «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ», η οποία δόθηκε στο Φρούριο της Καβάλας και στo πλαίσιo του 61ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ στις 11-07-2018, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας μοίρασε περίπου 250 δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια, με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική ζημία τόσο ο θίασος όσο και το ίδιο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στον βαθμό που συμμετέχει στις εισπράξεις, αλλά κυρίως ανυπολόγιστη ηθική βλάβη ο Δήμος Καβάλας από την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Είναι απαράδεκτο και πρωτόγνωρο, ενώ βρισκόμαστε στα βάθη μίας οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης, η κ. Tσανάκα και οι συνεργάτες της να παίζουν μικροπολιτικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στις πλάτες των Καβαλιωτών και να προσπαθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με χρήματα του Καβαλιώτικου λαού.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή στην πολιτική θα πρέπει πρώτος ο αιρετός να δίνει το παράδειγμα, δηλώνω ότι άμεσα θα επιστρέψω την χορηγηθείσα σε εμένα -όπως και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους- δωρεάν πρόσκληση για το 61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ και καλώ και όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να κάνουν το ίδιο. Μπορεί η κεντρική εξουσία να μας έχει στερήσει πόρους και αρμοδιότητες, αλλά την αξιοπρέπειά μας δεν πρέπει να την διαπραγματευόμαστε. Δεν έχουμε ανάγκη από μία δωρεάν πρόσκληση και δεν έχουμε εκλεγεί για να απολαμβάνουμε τιμές και προνόμια. Εμείς πρέπει, πρώτοι από όλους, να δώσουμε το παράδειγμα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και να δώσουμε παράλληλα και βροντερό «παρών» σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καταβάλλοντας, όμως, το αντίτιμο του εισιτηρίου από την τσέπη μας».