Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η νέα κακοκαιρία που σαρώνει από τη Δευτέρα το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έφερε ξαφνικά το... φθινόπωρο.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της «Νεφέλης» (όπως ονομάστηκε από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 28 Ιουνίου.

 

Τετάρτη & Πέμπτη: Σχεδόν γενικευμένη κακοκαιρία

Από την Τρίτη και στη συνέχεια η κακοκαιρία θα αποκτήσει σχεδόν γενικευμένο χαρακτήρα με πτώση της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά και βροχές που κατά τόπους ενδέχεται να είναι πολύ ισχυρές.

Η θερμοκρασία σε αρκετές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα σημειώσει πτώση ακόμη και 7 – 8 βαθμούς κελσίου σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ενώ οι άνεμοι φαίνεται ότι δεν θα προβληματίσουν, με εξαίρεση μόνο το βόρειο Αιγαίο όπου την Τρίτη θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 – 7 και τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ. 

Προσοχή σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

Χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε τμήματα της Θεσσαλίας αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, διότι σε αυτές τις περιοχές τα προγνωστικά μοντέλα «προβλέπουν» το περισσότερο νερό.

Εξασθένηση των βροχοπτώσεων από την Πέμπτη

Και την Πέμπτη θα επικρατήσει άστατος καιρός στις περιοχές που φαίνεται στον 4ο χάρτη. Όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και να αποκτούν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα.