Αντιδράσεις προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, αναφορικά με το ζήτημα της ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων γύρω από τα θέματα που αφορούν την Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.
 
 
Κατά την διάρκεια των θεμάτων προ ημερήσιας διατάξεως άρχισε η ενημέρωση για τα θέματα της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. Λόγω της αντίδρασης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι μίλησαν για προχειρότητα από πλευράς της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και ζήτησαν το θέμα να εισαχθεί ως τακτικό σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα αποσύρθηκε.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συνεδρίαση απουσίαζαν ο επικεφαλής της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι Ανοιχτή πόλη" Κωστής Σιμιτσής, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τσοχαταρίδης και ο επικεφαλής της πράταξης "Ο τόπος της ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος.
 
 
Την ενημέρωση ξεκίνησε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας Μπάμπης Κούφατζης ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα εξοπλισμού αλλά και προβλήματα σχέσεων. Ο κ. Κούφατζης προσέθεσε ότι τα οικονομικά της επιχείρησης βελτιώνονται σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ενώ παράλληλα ζήτησε επιτακτικά την ανανέωση του εξοπλισμού που είναι παλαιός και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Επιπρόσθετα, ο κ. Κούφατζης είπε: "Το κόστος της επιχείρησης μειώνεται σταδιακά και αν αυξήσουμε τα έσοδα σύντομα δεν θα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα."
 
 
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Καβάλα - Φίλιπποι, Ανοιχτή πόλη" Θόδωρος Μουριάδης είπε: "Υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Εμείς στην θέση σας δεν θα μπορούσαμε να κοιμηθούμε."
 
 
Σημειώνεται, ότι κατά την συνεδρίαση παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της επιχείρησης οι οποίοι αποχώρησαν και θα επανέλθουν όταν το θέμα εισαχθεί ως τακτικό.  
 
 
Τέλος, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας έγινε αναφορά στις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Νίκου Μαυρίδη ο οποίος χαρακτήρισε ως περιπλανώμενο θίασο την συνεδρίαση του σώματος επί της Εγνατίας Οδού Α.Ε.. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που διοργανώνεται στην Καβάλα. Στην συνεδρίαση βρέθηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος γεωστρατηγικής και Ελληνισμού Βίκτωρ Αρζόγλου για να κάνει αναφορά σε μια σειρά προτάσεων, που θεωρεί ότι θα βοηθήσουν την εύρυθμη προσέλευση των διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία της Καβάλας την Τρίτη 6 Ιουνίου 2018. 
 
Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ξεκαθάρισε την θέση του σώματος σημειώνοντας ότι είναι σε ισχύ το ψήφισμα που είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία σε παλαιότερη συνεδρίαση ενώ διευκρίνισε ότι ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στο συλλαλητήριο αλλά δεν είναι ο κύριος διοργανωτής.