"Η Μετακαπιταλιστική Άνοιξη και ο Μαρασμός των Ιδεολογιών" είναι ο τίτλος του βιβλίου του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη που παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 19:00 την Τρίτη 29 Μαϊου.

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Φίλιππος» του ξενοδοχείου GALAXY στην Καβάλα.

 

Για το βιβλίο θα μίλησαν ο Δημήτρης Εµµανουηλίδης, Φιλόλογος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ο Διαμιανός Ανδρέου, Περιφερειακός Σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Τσιρώνη και ο Γιάννης Μάλλιος, Δημοσιογράφος.

Περίληψη βιβλίου:

 

Μπατακλάν, κλιματική αλλαγή, ξενοφοβία, Brexit, Τραμπ. Ένα ολόκληρο σύστημα σε αστάθεια. Η οικονομική κρίση είναι κρίση πολιτική και κοινωνική. Προαναγγελθέν έγκλημα, απότοκο συστημάτων που χρεοκόπησαν και συμπαρασύρουν στην πτώση τους την οικονομία και τις ιδεολογίες που τα υπηρέτησαν.

 

Η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και η προσκόλληση της σοσιαλδημοκρατίας στις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού δημιούργησαν τη φενάκη του τέλους της ιστορίας. Ο καπιταλισμός όμως οδεύει αναπόδραστα στην καταστροφή του.

 

Θα οδηγηθούμε άραγε σε έναν μεταβιομηχανικό μεσαίωνα; Η ζωή όμως δε χρεοκοπεί και τα σημερινά αδιέξοδα βρίσκονται στα μυαλά όσων διαβάζουν το μέλλον με εργαλεία του παρελθόντος.

 

Στη νέα εποχή μια μετακαπιταλιστική κοινωνία δημιουργείται. Η συνάντηση της νέας Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τα πράσινα κινήματα γεννά το νέο επαναστατικό υποκείμενο.

 

Ποια πρέπει να είναι η δομή της συμμετοχικής δημοκρατίας, της εναλλακτικής οικονομίας, ώστε να σέβεται τον άνθρωπο και τη φύση; Ποια πρέπει να είναι η δομή της δικής μας μετακαπιταλιστικής κοινωνικής άνοιξης;