Την μονιμοποίησή τους και την αύξηση των προσωπικών μέτρων προστασίας ζήτησαν οι σχολικές καθαρίστριες από την κυβέρνηση και τον Δήμο Καβάλας.

 

Οι σχολικές καθαρίστριες πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία ενώ στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησαν αποκλεισμό της οδό Κύπρου για περίπου δύο ώρες καταθέτοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Δήμο Καβάλας και στην δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

Όπως τόνισε η πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών Φωφώ Στρουμπούλη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς οι μόνιμες σχολικές καθαρίστριες στον Δήμο Καβάλας είναι μόλις 12 για περίπου 60 σχολεία ενώ το ποσό που λαμβάνουν ανέρχεται στα 70 λεπτά ανά αίθουσα που καθαρίζουν.

 

Η κ. Στρουμπούλη είπε οτι πρέπει άμεσα να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες σε όλον τον νομό Καβάλας καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ απαιτούν από την κυβέρνηση, εκτός από τα μέτρα προστασίας, και την αύξηση των μισθών καθώς όπως τόνισε οδηγούνται σε εξαθλίωση με αυτά τα πενιχρά ποσά.

Οι σχολικές καθαρίστριες αμέσως μετά τον αποκλεισμό της οδού Κύπρου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.