Την ησυχία της Κομοτηνής τάραξε μια ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Μαρτίου, λίγο μετά τις 8. Δύο άγνωστοι άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν σε κατάστημα τροφίμων και απείλησαν τους υπαλλήλους τους προτάσσοντας όπλα. Με την απειλή πιστολιών, αρχικά ζήτησαν να αδειάσουν τις ταμειακές μηχανές που όμως είχαν ελάχιστα χρήματα αφού η επιχείρηση μόλις είχε ανοίξει ενώ και πάλι κάνοντας χρήση όπλων κατάφεραν τελικά να αναγκάσουν τους υπαλλήλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης και να τους δώσουν όλο το χρηματικό ποσό που υπήρχε μέσα σε αυτό.

Η λεία των δραστών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη συλληφθεί, παραμένει άγνωστη, δεν ανακοινώθηκε.Το περιστατικό σημειώθηκε στο υποκατάστημα του Μασούτη, πίσω από την Τσανάκλειο Σχολή και κράτησε λιγότερο από μισή ώρα. Το κατάστημα συνέχισε να λειτουργεί κανονικά. Την ώρα της ληστείας ήταν μέσα ελάχιστα άτομα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες προσπάθησαν αρχικά να διαφύγουν με δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ωστόσο σημειώθηκε βλάβη στο δίκυκλο το οποίο και εγκατέλειψαν. Στη συνέχεια, κατέβασαν από διερχόμενη μηχανή τον αναβάτη της, με την απειλή όπλων, του την έκλεψαν και διέφυγαν με το δεύτερο κύκλο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δύο δραστών. Σε πρώτη φάση λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα από το πρώτο δίκυκλο που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν και λήφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση τα βίντεο του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στο σούπερ μάρκετ. Οι έρευνες τώρα εστιάζονται στον αριθμό κυκλοφορίας και τα χαρακτηριστικά της δεύτερης, κλεμμένης μηχανής, με την οποία διέφυγαν.