Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων.

 

Ομόφωνη ήταν η καταδίκη της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τόσο από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα όσο και από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κωστή Σιμιτσή, Μάκη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Παππά, Άρη Βέρρο, Χρήστο Ποτόλια και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παράσχο Αγανικόλα.

 

Αρνητικός στο ψήφισμα εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Χρήστος Ποτόλιας τονίζοντας ότι ενώ καταδικάζουμε την βία, διαφωνούμε στην φράση "Η βία από όπου και αν προέρχεται".

 

Τέλος, έγινε αναφορά και στην παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Πασχαλίδη και την αντικατάσταση του από τον Γιάννη Κυριακίδη αναφορικά με τις δηλώσεις του για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  Γιώργος Γραμμένος ανέγνωσε την ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη ο οποίος αποδοκιμάζει την επίθεση και ζητάει συγνώμη.

 

Λίγο νωρίτερα κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας βραβεύτηκε ο κολυμβητής του ΟΘΑΚ Παναγιώτης Εμφιετζής και ο προπονητής του κ. Γκέκας.