Ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Καβάλας για περιστατικό ακυβερνησίας Α/Κ σκάφους “ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΙ” Ν. Καβάλας 801, με δύο (02) επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή “Βρασίδα” Νέας Περάμου Καβάλας.

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  με την συνδρομή του οποίου  το “ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΙ” κατέπλευσε ασφαλώς στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου Καβάλας με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΙΙ”, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

***

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 48 παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Κυριακής, στελέχη του  Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Βαρείας” ν. Λέσβου, μία φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

 

***

 

Είκοσι τρεις παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή “Κουτσουκίδι” ν. Λέσβου από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.