Τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά στον Δήμο Καβάλας όπως οι παραχωρήσεις από το δημόσιο, του παλιού νοσοκομείου, της μεραρχίας, των παλιών δικαστηρίων καθώς και του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, απασχόλησαν την προ ημερησίας συζήτηση στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Μαρτίου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

 

Απατώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, Μάκη Παπαδόπουλου και Βαγγέλη Παππά η δήμαρχος είπε πως το θέμα της παραχώρησης του παλιού νοσοκομείου μετά από 1,5 χρόνο άρχισε να διαφαίνεται πως θα προχωρήσει και η όποια εξέλιξη θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Όσον αφορά στο παλιό δικαστήριο είπε πως για να περάσει στον Δήμο Καβάλας θα πρέπει να πληρωθεί το τίμημα που θα ζητηθεί από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου στην οποία και ανήκει το κτίριο.

Για το λιμανάκι των σφαγείων είπε πως προχωράει η διαδικασία της νομιμοποίησης ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος.

 

 

Σκεπτική ως προς τη συνεκμετάλλευση του Ασημακοπούλου η δήμαρχος

 

Το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Ασημακόπουλου ήρθε για ακόμα μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο μετά από ερώτηση του Βαγγέλη Παππά. Όπως τόνισε, το Υπουργείο Αμύνης έχει προτείνει συνεκμετάλλευση με τον Δήμο και αναρωτήθηκε πως μπορεί να γίνει αυτό όταν το Υπουργείο θεωρεί δεδομένο πως στο μισό στρατόπεδο θα παραμείνουν οι πρόσφυγες υποβαθμίζοντας έτσι την περιοχή αλλά και την οποιαδήποτε επένδυση είπε συγκεκριμένα.

 

Απατώντας η δήμαρχος είπε πως είχε ενημερώσει το Σώμα για το σχέδιο του Υπουργείου να παραμείνουν εκεί οι πρόσφυγες. «Δεν υποβαθμίζεται είπε μόνο δική μας περιουσία αλλά και περιουσία του στρατού. Το σκέφτομαι είπε για να διεκδικήσουμε με συνεκμετάλλευση το στρατόπεδο. Μωρέ δεν το αφήνουμε όπως είναι», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Στο ΒΑΑ και το ασανσέρ της Παναγίας

 

Ενημέρωση ζητήθηκε επίσης από τον Βαγγέλη Παππά για το έργο του ασανσέρ της Παναγίας. Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης, το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί ο Δήμος Καβάλας. Είπε πως θα γίνει μια μελέτη από την αρχαιολογία για να βρεθούν και να καταγραφούν συνολικά οι τρόποι πρόσβασης στη χερσόνησο που δεν θα «σκοντάφτουν» σε αρχαιολογικά ευρήματα. Στη συνέχεια είπε θα πρέπει να αποφασιστεί αν το ασανσέρ θα είναι εσωτερικό ή εξωτερικό και τόνισε πως θα ζητηθεί μετά από διαβούλευση η άποψη όλων των εταίρων του συγκεκριμένου έργου ώστε να προκύψουν οι προδιαγραφές για την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.

 

Τα αδέσποτα στο Δήμο Καβάλας

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος αναφέρθηκε στο ζήτημα που υπάρχει με τα αδέσποτα στον Δήμο Καβάλας. Όπως είπε, επιβάλλεται να αρχίσουν οι στειρώσεις στα ζώα αλλά και γ διαδικασία της υιοθεσίας.  Δεν υπάρχει είπε άλλος τρόπος. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος απάντησε ότι πρόσφατα οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι ο πρώην αντιδήμαρχος Ζήσης Μπόνιας και δημοτικοί υπάλληλοι μετά από καταγγελία φιλοζωικής. «Για να δείτε είπε από ξεκινάει το πρόβλημα, κάποιοι μαζεύουν τα σκυλιά από τα βουνά και πετάνε στο κέντρο της Καβάλας», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Μπόνιας είπε πως το προσωπικό δεν επαρκεί. Στα τρεισήμισι χρόνια της διοίκησης Τσανάκα είπε πως έχουν γίνει μεγάλος αριθμός στειρώσεων αλλά το πρόβλημα δεν μειώνεται.