Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας αναλαμβάνει μετά τον ανασχηματισμό της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε από τη δήμαρχο Καβάλας, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος.

 

Με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook, ο Πέτρος Πετρόπουλος αποχαιρετά το συγκεκριμένο πόστο κι ευχαριστεί τη δήμαρχο που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ.

 

Συμπληρώθηκαν 29 ακριβώς μήνες από τότε (6 Οκτωβρίου 2015) που η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με πολύ εμπιστοσύνη με είχε ορίσει πρόεδρο στο ΔΗ.ΠΕ. ΘΕ. Καβάλας. Ένα χρονικό διάστημα πολύ μικρό για τις τεράστιες, όμορφες, μοναδικές και εντυπωσιακές στιγμές που είχα την χαρά και την τιμή να ζήσω. Είναι γεγονός ότι παρά τις πολλές και αρχικές αμφισβητήσεις προς το πρόσωπο μου, από την πρώτη ημέρα της θητεία μου μαζί με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, βάλαμε το πήχη ψηλότερα από ότι ήταν και κοιτάξαμε μόνο μπροστά. Σκύψαμε το κεφάλι ταπεινά πάνω στο θεσμό και προσπαθήσαμε σεμνά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, θορύβους και υπερβολές να φτάνουμε καθημερινά όλο και πιο κοντά στον στόχο μας. Αυτό γνωρίζαμε ότι θα το καταφέρναμε, μόνο αν θα δίναμε τη ζωή όπως και κάναμε, με σκληρή και επίπονη δουλειά, με υπομονή, ευλάβεια, με την αγάπη και την στήριξη του κόσμου και βέβαια με την άριστη συνεργασία όλων εκείνων που πλαισίωσαν την «οικογένεια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Κανένας δεν κατάφερε κάτι μόνος του, αλλά όλοι μαζί. Εγώ ως πρόεδρος, το υπόλοιπο συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Γκόνης με την εξαιρετική και μοναδική του δουλειά που μαζί ανοίξαμε τα φτερά του ΔΗ.ΠΕ.ΠΕ. για να ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας, το τεχνικό προσωπικό στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου που πολλές φορές ήταν το σπίτι μας, οι εργαζόμενοι στα γραφεία, οι εθελοντές μας και βέβαια οι πολλές χιλιάδες των θεατών που τίμησαν τις δράσεις μας αλλά και στήριξαν το μοναδικό και ανεπανάληπτο Φεστιβάλ των Φιλίππων. Αν και θα έπρεπε να είχα τοποθετήσει τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στην πρώτη θέση των ευχαριστιών μου, αυτό το έκανα διότι εκ των προτέρων γνωρίζω ότι δεν θα άρεζε στην ίδια. Η στήριξη της από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα, τεράστια και μοναδική, για αυτό και καταφέραμε τόσα πολλά. Όλους αυτούς που προανέφερα θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους τους διαβεβαιώσω ότι κάθε στιγμή θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά μου.
Τέτοιες ώρες, είναι πολύ δύσκολο να πεις αυτά που νοιώθεις γιατί το κούμπωμα που νοιώθεις σε κάνει να αφήσεις στην άκρη το συναίσθημα. Άλλωστε στην πολιτική, τα συναισθήματα δεν επιτρέπονται.
Θέλω να συγχαρώ επίσης την Κορίνα Χιώτη Πρασά για την ανάληψη της θέσης του πρόεδρου. Θέλω να την διαβεβαιώσω ότι θα είμαι διαρκώς δίπλα της όποτε και αν χρειαστεί την παρουσία μου και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα.
Αποχωρώ από τη θέση του προέδρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, πολύ υπερήφανος και συγκινημένος, γεμάτος πολλά συναισθήματα αλλά και με ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες για την συνέχεια του θεσμού. Δεν ξέρω αν αποχωρώ με το τίτλο «Ο πρόεδρος της καρδιάς μας» όπως πολλοί με αποκαλούσαν αλλά σίγουρα φεύγω γεμάτος με πολύ αγάπη και τον σεβασμό που «εισπράξαμε» από χιλιάδες θεατές, δεκάδες καταξιωμένους ηθοποιούς και καλλιτέχνες που συνεργαστήκαμε και κυρίως φεύγω με ψηλά το κεφάλι όπως όταν ανέλαβα τις τύχες του. 
Πλέον με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσω ως πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, μετά από την εισήγηση της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα την οποία ευχαριστώ για την εκ νέου στήριξη της. 

Πέτρος Β. Πετρόπουλος