Ιδιαίτερα σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 24ωρο με έντονα χειμερινά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo kav, στην περιοχή του νομού Καβάλας.

 

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Πιο αναλυτικά από απόψε αργά το βράδυ θα έχουμε:

 

1) Σταδιακή ενίσχυση των φαινομένων με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση των ανέμων. Οι χιονοπτώσεις (ασθενούς έως μέτριας έντασης) σε 1η φάση θα εντοπίζονται στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα (400μ και άνω) ενώ προς το ξημέρωμα θα χιονίζει τοπικά και σε ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές του Νομού.

 

2) Τα φαινόμενα αύριο, Δευτέρα, κατά τόπους θα έχουν σημαντική ένταση. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές σε όλο το ημιορεινό και ορεινό δίκτυο του Νομού.

 

3) Αυξημένες είναι οι πιθανότητες για χιονόπτωση και στην πόλη της Καβάλας ειδικότερα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

 

4) Δείξτε προσοχή σε τυχών εξωτερικές σας μετακινήσεις ειδικότερα στο ημιορεινό/ορεινό οδικό δίκτυο. Απαραίτητη θα είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης προγνωσιμότητας όσον αφορά τα ακριβή υψόμετρα χιονοπτώσεων, θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

 

Meteokav WX Team,

https://www.meteokav.gr/