Η πλήρης διαστρέβλωση από την ιστοσελίδα youmagazine των όσων είπε σε συνέντευξη του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό καταπάτησης της δεοντολογίας από διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να υπάρξει περιφρούρηση των κανόνων της δεοντολογίας των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο youmagazine ψευδώς γράφτηκε ότι ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει “να μοιραστεί τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τους Σκοπιανούς”, ενώ η πραγματική δήλωση του ήταν πως “τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης είναι δικά μας λιμάνια, ελληνικά, αλλά μπορούν να γίνουν λιμάνια μέσα από τα οποία θα διακινούνται προϊόντα όλων των βαλκανικών χωρών”. Σημειώνεται επίσης πως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν προέβη σε ανασκευή του δημοσιεύματος της, παρά το ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες στη δημοσιοποίηση της διαστρέβλωσης.

Οι αθλιότητες τέτοιου είδους πλήττουν τη δημοσιογραφία και εντέλει την ίδια τη δημοκρατία. Η τήρηση της δεοντολογίας αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των ΜΜΕ.