Το Δασαρχείο Θάσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Καβάλας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για την «Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη στη Νήσο Θάσο και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογερικού, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:00, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

10:00-10:15    Προσέλευση συμμετεχόντων

10:15-10:30    Χαιρετισμοί

10:30–11:30    «Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Ν. Θάσου», Διαμαντής Σταγγίδης, Δασολόγος, Προϊστάμενος τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Καβάλας.

11:30–12:00    Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

 Η εκπόνηση των δασικών χαρτών στον Ν. Καβάλας είναι ένα δημόσιο έργο το οποίο ξεκίνησε η ΕΚΧΑ αναθέτοντας το 15% του νομού Καβάλας σε ιδιώτες μελετητές. Μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και αλλεπάλληλες αλλαγές των νόμων, οι χάρτες αυτοί που παρέμεναν στα συρτάρια, αναμορφώθηκαν εκ βάθρων και αναρτήθηκαν από την Δ/νση Δασών του νομού.

Η υλοποίηση του υπόλοιπου 85% ανατέθηκε μετά από αίτημά της, στην Δ/νση Δασών του νομού και ολοκληρώθηκε αποκλειστικά με την εργασία των υπαλλήλων του δημοσίου, εξοικονομώντας έτσι δημόσιο χρήμα, στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.

Καλούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και εμπλεκόμενο επιστήμονα να παραβρεθεί στην εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί για την πρόσφατη ανάρτηση του δασικού χάρτη στη Ν. Θάσο και για την διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτού. Είσοδος ελεύθερη.