Η σημερινή συνάντηση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Καβάλας, Ζαφειρία Κατσικέρη, αποτέλεσε συνέχεια της συνάντησης του δημάρχου Παγγαίου, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α,  Βασίλη Έξαρχο και Αργύρη Μποτό, στην Αθήνα, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, για τη συντήρηση των κανονιών αντιχαλαζικής προστασίας στη δημοτική ενότητα Ελευθερών. Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε την κ. Κατσικέρη για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μη καταβολή χρημάτων για τη συντήρηση των κανονιών αντιχαλαζικής προστασίας, τα τελευταία δύο χρόνια.

 Η κ. Κατσικέρη σε τοποθέτησή της, τόνισε ότι  οι αποζημιώσεις των αγροτών για τη φετινή χρονιά είναι αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον δήμο Παγγαίου και το ύψος τους, για το 2014, στη φυτική παραγωγή, ανήλθε στο ποσό των  5,8 εκ. ευρώ για τον νομό Καβάλας. Παράλληλα, σημείωσε ότι και φέτος όπως και κάθε χρόνο, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα πορίσματα εκτίμησης να αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα το μέγεθος της ζημιάς, τονίζοντας με έμφαση τη  διαρκή συνεργασία με τους φορείς και τους αγρότες, ενώ ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι μέσω των επαφών που είχε με αγρότες και φορείς της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παγγαίου, εκφράστηκε η ικανοποίησή τους για την ακριβή εκτίμηση των ζημιών από μέρους του υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α Καβάλας.

 «Έχει πολύ μεγάλη σημασία την ώρα που οι αγρότες πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα, χάνουν την παραγωγή τους και βρίσκονται σε απόγνωση, εμείς να είμαστε δίπλα τους και να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αντικειμενικά την εκτίμηση των ζημιών και να τους στηρίζουμε οικονομικά ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους», τονίστηκε χαρακτηριστικά από την εκπρόσωπο του ΕΛ.Γ.Α.

Σχετικά με τη  συζήτηση για τα Τενάγη των Φιλίππων, τονίστηκε η βασική θέση του δήμου για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτων που θα παρεμβαίνει συνολικά, καθώς είναι αναγκαίος ο άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ καταληκτικά τονίστηκε η ανάγκη συνεχούς ενδυνάμωσης του μηχανισμού του ΕΛ.Γ.Α για την πλήρη και έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών της περιοχής.