Τρεις συναυλίες θα φιλοξενήσει μέσα στον μήνα Νοέμβριο το δημοτικό ωδείο Καβάλας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» του Δ.Ω.Κ.

 

Αρχικά, την Δευτέρα 6/11 στις 20:30, Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης) και Βαλέρια Χαριτίδου (πιάνο).  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μπετόβεν, Σοπέν και Ρ. Στράους.

 

Την Παρασκευή 10/11 στις 21:00, Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Στέργιο Σακελλαρίου και τον Νίκο Λαβασά – δύο νέους ταλαντούχους μουσικούς που έρχονται στην Καβάλα στο πλαίσιο των συναυλιών που συνδιοργανώνουμε τα έξι τελευταία χρόνια με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μπαχ, Σούμαν, Μπραμς και Λιστ.

 

Τέλος, την Πέμπτη 16/11 στις 21:00, το ΔΩΚ φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης Ελληνογερμανό πιανίστα Παύλο Χατζόπουλο σε ένα Ρεσιτάλ-Διάλεξη με αφορμή την επέτειο των 500 ετών από τη Μεταρρύθμιση. Ο καλλιτέχνης – που θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας – θα ερμηνεύσει και θα επεξηγήσει έργα σπουδαίων μουσουργών, όπως οι Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Σοπέν, Ντεμπυσύ και Ραχμάνινοφ.