Επιστολή προς τη νομαρχιακή οργάνωση της ΝΔ στην Καβάλα έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Ζησίμου, καλώντας το κόμμα από το οποίο και ο ίδιος προέρχεται, να μην αναμιχθεί σε αυτές τις εκλογές.

 

Η επιστολή του συνδυασμού τού Παύλου Ζησίμου "Ανανέωση Τώρα", αναφέρεται σε παρασκηνιακές κινήσεις στους κόλπους της ΝΟΔΕ με στόχο την υποστήριξη ενός εκ των τριών συνδυασμών.

 

Μάλιστα κάνει λόγο για πιέσεις, απειλές, εμπάργκο, ενώ απευθύνει κάλεσμα στη ΝΟΔΕ να μην κάνει διακρίσεις και να διαλύσει μια και καλή τις φήμες, με μια ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει τα πράματα.

 

Η επιστολή Ζησίμου προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μπάμπη Δράκο αναφέρει τα εξής:

 

 

Αξιότιμε κ. πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ν.Καβάλας της ΝΔ,

 

με την παρούσα επιστολή επιθυμώ για λογαριασμό του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» κι ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Καβάλας, να θέσω υπόψιν σας τα εξής:

 

Γνωρίζετε καλά ότι οι εκλογές στο θεσμό του Επιμελητηρίου αφορούν στον κάθε επιχειρηματία του νομού ξεχωριστά, ασχέτως σε ποιο κόμμα ανήκει ή ποιο κόμμα ψηφίζει.

 

Ακόμη και πολλά χρόνια πριν, οι επιχειρηματίες ψήφιζαν με κριτήριο τα πρόσωπα εκείνα που θα τους εκπροσωπούσαν καλύτερα στον επιμελητηριακό θεσμό. Αρκεί να θυμηθείτε μόνο το εύρος κοινού στο οποίο απευθυνόταν ο αείμνηστος Απόστολος Μαρδύρης. Ξεπερνούσε τα όρια ενός κόμματος.

 

Όσο τα χρόνια περνούσαν, στο Επιμελητήριο έβλεπε κανείς τα προβλήματα σε πρώτο πλάνο και όχι τα κόμματα.

 

Στις φετινές εκλογές υπάρχει μια κρίσιμη για τη ΝΟΔΕ παράμετρος: τρεις συνδυασμοί έχουν επικεφαλής ανθρώπους που προέρχονται από τη ΝΔ ενώ παράλληλα απουσιάζουν άλλοι «κομματικοί συνδυασμοί».

 

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι σύμβουλοι –τουλάχιστον στο δικό μας συνδυασμό- προέρχονται από ένα ευρύτατο πολιτικό, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό φάσμα.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, αναπτύσσεται έντονη φημολογία ότι η ΝΟΔΕ δια της ηγεσίας της στηρίζει συγκεκριμένο συνδυασμό αλλά και θέτει «εμπάργκο» σε υποψηφιότητες μελών της ΝΔ στους άλλους δύο συνδυασμούς.

 

Αν και υπήρξαν άτυπες και παρασκηνιακές –άγνωστο από που- απειλές, πολλά μέλη του Επιμελητηρίου δεν έχουν «ενδώσει» αφού η ΝΔ δεν έχει ουδέποτε εκδώσει οδηγία ή κανόνα για τις εκλογές των Επιμελητηρίων. 

 

Άλλωστε καμία ΝΟΔΕ δεν θέλει να «καπελώσει» το κόμμα και την ηγεσία του, πόσω δε μάλλον τις εκλογές ενός θεσμού όπως το Επιμελητήριο.

 

Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι υπάρχουν άξιοι επιχειρηματίες του νομού μας, με ικανότητες και διάθεση προσφοράς στα κοινά, οι οποίοι έχουν αποθαρρυνθεί από τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται στις επιμελητηριακές εκλογές ορισμένα στελέχη της ΝΟΔΕ.

 

Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε πως πρέπει να αποφευχθούν οι διακρίσεις. Κανείς δεν είναι «πιο μέλος» από κάποιον άλλο.

 

Επειδή η ΝΟΔΕ οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα τα μέλη της, δίνοντας προς τα έξω τα κατάλληλα μηνύματα στην κοινωνία, θα αναμέναμε μια γραπτή ανακοίνωση με την οποία θα ξεκαθαρίζατε ότι όλα αυτά που λέγεται ότι συμβαίνουν, δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της κομματικής οργάνωσης και ότι η ΝΟΔΕ δεν υποστηρίζει επισήμως κανέναν.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμάμε ότι θα δοθεί αντίστροφο μήνυμα, θα δοθεί αφορμή για εσωστρέφεια, ίντριγκες και τελική αποδυνάμωση ενός κόμματος το οποίο ξέρετε ότι καταβάλλει προσπάθεια να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας.

 

 

Με εκτίμηση

 

Παύλος Ζησίμου

Επικεφαλής συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»