Τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης βάζει στο επίκεντρο η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η Ευρώπη για την Καβάλα: Επιχειρηματικότητα, Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση και Νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική 2028-2034».

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και το συμβουλευτικό γραφείο «Η Ευρώπη για την Καβάλα». Το ραντεβού έχει δοθεί για την Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας

Βασική επιδίωξη της εκδήλωσης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Καβάλα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, επιδιώκεται η άμεση και ευκολότερη πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των φορέων αλλά και των πολιτών σε ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές ευκαιρίες και δίκτυα συνεργασίας. Παράλληλα, θα αναλυθούν διεξοδικά οι δυνατότητες που προσφέρει η νέα προγραμματική περίοδος 2028-2034, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης που διαμορφώνονται για την περιοχή.

 

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Το θέμα θα αναπτύξουν έμπειρα στελέχη με βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών θεσμών και της αγοράς. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:

 

Κωστής Μουσουρούλης: Οικονομολόγος, πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και πρώην Ανώτερο Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Πάνος Γρέδης: Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γραφείου Βρυξελλών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

 

Φίλιππος Κοτσαρίδης: Φοροτεχνικός, Οικονομολόγος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Είναι ιδρυτής του λογιστικού γραφείου «FF TAX ANDLEGAL ADVISERS BRUSSELS», Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών και Επικεφαλής του συμβουλευτικού γραφείου «Η Ευρώπη για την Καβάλα».