Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο αριστούχος μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Φίλιππος Μανωλούδης.

 

Κατατάχθηκε στη 2η θέση και απέσπασε Ειδικό Βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό Michele Pittaluga Junior, Premio Città di Alessandria, που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 50ου Συνεδρίου Κιθάρας της Alessandria στην Ιταλία.

 

Ο Φίλιππος Μανωλούδης είναι μαθητής του καθηγητή του ΔΩΚ Φώτη Κουτσοθόδωρου.

Η 2η θέση του Φίλιππου συνοδευόταν από χρηματικό βραβείο 200€ και μία χειροποίητη κιθάρα αξίας 2.000€ του Ιταλού κατασκευαστή Massimo Scaglione.

 

Όπως ανακοίνωσε η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, η  διαφορά του μαθητή του ΔΩΚ ήταν ελάχιστη από τον νικητή ήταν ελάχιστη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 16χρονος Κινέζος νικητής που ονομάζεται Tiange Wang, πέρυσι είχε κερδίσει και τον Διαγωνισμό του Guitar Foundation of America στις Η.Π.Α. – έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κιθάρας παγκοσμίως.

 

Εκτός της Κίνας και της Ελλάδας, τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν νεαροί κιθαριστές από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

 

Ο πρόεδρος του ΔΩΚ Περικλής Τελίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιούλης Παπαδόπουλος, σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:

 

«Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας, στους γονείς και στον καθηγητή του για την επιτυχία αυτήν. Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός του θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου – και όχι μόνον».