Το ΚΠΕ Φιλίππων, στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση», σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Δ/νση Καβάλας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, συνδιοργανώνει δράση με τίτλο «Πόλη με θέα στο μέλλον» η οποία απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες των Δημοτικών Σχολείων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Η δράση έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο με την έννοια της πόλης μέσα από λέξεις κλειδιά και ερμηνείες. Ειδικότερα, μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες οι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις, θα κατανοήσουν την πόλη τους, θα αναπτύξουν ικανότητες παρατήρησης, θα ανακαλύψουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο, θα ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, θα προβληματιστούν, θα βιώσουν, θα επινοήσουν, θα αξιολογήσουν, θα σχεδιάσουν, θα προτείνουν λύσεις, θα εκφραστούν δημιουργικά…

Με τον τρόπο αυτό, μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία, επιτυγχάνεται η ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, ως «ανήσυχοι» μικροί πολίτες του σήμερα και ως «ενεργοί» πολίτες του αύριο. Άλλωστε η αίσθηση και η εμπειρία της πόλης ολοκληρώνεται μέσα από τη συνειδητοποίηση του ότι ο καθένας μας συμβάλλει καθοριστικά στο τελικό της αποτέλεσμα.

Στα σχολεία που συμμετέχουν, έχει αποσταλεί έτοιμο υλικό που περιλαμβάνει συμπυκνωμένο θεωρητικό υπόβαθρο καθώς και φύλλα εργασίας που περιλαμβάνουν δραστηριότητες με στόχο την αναγνωριστική προσέγγιση των μαθητών με το θέμα, καθώς και δραστηριότητες που συμβάλλουν στη σύνθεση και την αξιολόγηση της δράσης.

. Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οι περιβαλλοντικές ομάδες θα συγκεντρωθούν στην Παλιά Μουσική – Τζαμί του Χαλήλ Μπέη όπου θα γίνει ανάρτηση και δημόσια παρουσίαση των εργασιών κάθε ομάδας.

Στη δράση συμμετέχουν:

 

Α/Α

 

Σχολική Μονάδα

 

 

Τάξεις που συμμετέχουν

 

 

 

 

Αριθμός μαθητών

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί

  1.  

15ο Δ. Σ.

ΣΤ

 

15

 

ΚΙΣΣΑ  ΑΜΑΛΙΑ

 

  1.  

15ο Δ. Σ.

Γ

 

19

 

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ  ΣΤΥΛΙΑΝΗ -ΕΛΕΝΗ

  1.  

4ο Δ.Σ.

Δ

 

15

 

ΚΕΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

  1.  

24ο Δ.Σ.

Ε1

 

17

 

ΧΑΤΖΗΚΑΤΣΟΥΠΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

 

  1.  

24ο Δ.Σ.

Ε2

 

18

 

ΑΘΙΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1.  

9ο Δ.Σ.

Δ1

 

15

 

ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

  1.  

9ο Δ.Σ.

Δ2

 

14

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

  1.  

11Δο Δ.Σ.

Γ

 

16

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Φιλίππων

 

Ελένη Αντωνάρα