«Η Ονειρούπολη της Δράμας άνοιξε  τις πύλες της το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου για 13η χρονιά». Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό για να απολαύσουν τη λαμπερή έναρξη με τον Χρήστο Φερεντίνο και την Κατερίνα Στικούδη και να αντικρίσουν για πρώτη βραδιά την ονειρικά φωτισμένη «Ονειρούπολη».

Ο Χρήστος Φερεντίνος, έπαιξε παιχνίδια γνώσεων με τους θεατές όλων των ηλικιών.

Τη σκυτάλη πήρε η Κατερίνα Στικούδη, η οποία καθήλωσε τους θεατές με τα τραγούδια και τις χορογραφίες της.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος αφού παρέδωσε το κλειδί της «Ονειρούπολης» στον Άη Βασίλη ο οποίος θα το κρατήσει για 36 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί  η «Ονειρούπολη», τόνισε στον χαιρετισμό του: «Η Δράμα για έναν μήνα γίνεται η πρωταγωνίστρια των Χριστουγέννων. Η «Ονειρούπολη» είναι η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας, αποτέλεσμα μιας σπουδαίας συλλογικής προσπάθειας. Με την αγάπη όλων των Δραμινών και τη σημαντική βοήθεια όλων των εθελοντών σήμερα βρισκόμαστε εδώ και υποδεχόμαστε κόσμο από ολόκληρη την Ευρώπη».  Στην τελετή έναρξης της Ονειρούπολης παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης καθώς και ο Δήμαρχος της γερμανικής πόλης Lauf (που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη της Δράμας), κ. Benedikt Bisping.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις - δράσεις στην «Ονειρούπολη» ξεκινούν από το πρωί.

9.00-12.00: Υποδοχή και απασχόληση μαθητών από τα  «Γλυκο-ξωτικά» της «Ονειρούπολης».

Στις 18.00 το απόγευμα στην Κεντρική Σκηνή η μικτή χορωδία Καλαμπακίου «Μ. Αλέξανδρος» τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.  

Στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Δραμινών Πολιτών» (εντός Περιφερειακής Ενότητας Δράμας), η Ένωση χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος» και η «Ένωση Κυριών Δράμας» παρουσιάζουν την ποντιακή θεατρική επιθεώρηση «Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα», με τον Τάκη Βαμβακίδη και τον Αλέξη Παραχαρίδη.

Είσοδος Ελεύθερη.

Στις 21.00 στην Κεντρική είσοδο της «Ονειρούπολης» (Άγαλμα Ελευθερίας). Το «31ο HolisteRUN» (Νυχτερινό τρέξιμο) ξεκινά με δύο διαδρομές 5 και 10 χλμ. Εγγραφές 19.30 έως 20.45. Εκκίνηση στις 21.00. Πληροφορίες / εγγραφές: www.holosteRUN.com.