Σε διαμαρτυρία καλεί το “ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩN ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ & ΘΑΣΟΥ” έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας την Πέμπτη 4/12 στις 12

 

Ακολουθεί ανακοίνωση:

 

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του κλάδου μας που και μετά τη λήξη μιας ακόμη δύσκολης σεζόν έρχονται αντιμέτωποι είτε με την τρομοκρατία, την εντατικοποίηση, την ατελείωτη κούραση, είτε με την ανεργία, την αβεβαιότητα και την κοροϊδία του επιδόματος ανεργίας που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις μισές από τις βασικές μας ανάγκες. Επιπλέον για ακόμα μία φορά γίναμε στο ίδιο έργο θεατές με το λεγόμενο «εποχικό επίδομα» που είναι απορίας άξιο αν έχει καταφέρει ποτέ κάποιος συνάδελφος να το «πάρει». 

 

Η κατάσταση στον κλάδο είναι γνωστή σε όλους μας. Χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά ωράρια-λάστιχο, κλεμμένα ένσημα και υπερωρίες, κανένα μέτρο υγείας και ασφάλειας μέσα στα ξενοδοχεία και στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να μετράμε 1 νεκρό εργαζόμενο κάθε 3 μέρες πανελλαδικά και πολλά καθημερινά εργατικά «ατυχήματα». Στην πραγματικότητα πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα αφού τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια θεωρούνται κόστος για τους μεγάλους ξενοδόχους. 

 

Τα παραπάνω αποτελούν καθημερινά φαινόμενα και στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel στην Καβάλα του Ομίλου της Airotel

 

Οι συνάδελφοι ζούνε στο πετσί τους την εντατικοποίηση της εργασίας, όταν στο πόστο των πλυντηρίων υπάρχει μόνο 1 άτομο για να βγάλει όλη τη δουλειά.

 

Όταν οι καμαριέρες είναι ελάχιστες σε σχέση με το φόρτο εργασίας. 

Όταν το πόστο της λάντζας αποτελείται από 1 μόνο άτομο. 

Όταν ο κάθε εργαζόμενος έχει να κάνει 5 διαφορετικές δουλειές άλλων πόστων για να καλυφθούν τα κενά. 

Ακόμα και οι καθαρίστριες του ξενοδοχείου είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι συχνά να έρχονται αντιμέτωποι με «εργατικά ατυχήματα» και με την εξάντληση. 

 

Ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν τις άθλιες και απαράδεκτες συμπεριφορές από στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας όπως της υποδιευθύντριας . Πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο, φτάνουν να προσβάλλουν την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, να απειλούν και να τρομοκρατούν, να τους κάνουν «καψόνια». 

 

Για όποιον αντιδρά στις προσβολές, ακολουθεί απόλυση όπως έγινε με την περίπτωση της συναδέλφισσας μας από το πόστο της λάντζας. Αυτή η πολιτική της εταιρείας έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, να τους αποτρέψει από το να οργανωθούν στο σωματείο τους και να παλέψουν μαζικά και οργανωμένα για όσα τους αξίζουν.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής εργοδοσίας. 

 

Είναι ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ψηφίζουν τον έναν αντεργατικό νόμο μετά τον άλλον και δίνουν «αέρα στα πανιά» των μεγαλοεργοδοτών να αλωνίζουν, τσακίζοντας κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων. Θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν «ήλιο με ήλιο» και υποταγμένους. Να δουλεύουν 13 ώρες τη μέρα που για τον κλάδο μας αυτό σημαίνει 16 ώρες τη μέρα! Και ιδιαίτερα σε συνθήκες που τα «δίνουν» όλα για την προετοιμασία των άδικων πολέμων τους, θα εντείνουν τους εκβιασμούς, την καταστολή και την τρομοκρατία.

 

 Οι συνάδελφοι στο Galaxy Hotel, να μην ενδώσουν σε συμπεριφορές και τρομοκρατία. Το Συνδικάτο είναι στο πλευρό τους! Να κάνουν δική τους υπόθεση την αλλαγή της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ξενοδοχείο! Με αγώνα και οργάνωση στο Συνδικάτο! Κανένας μόνος του! Να κάνουμε την δική μας επίθεση κόντρα στα σχέδιά τους! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! 

 

Με τους αγώνες του συνδικάτου μας τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε καταφέρει νίκες όπως τα να παρθούν πίσω άδικες και εκδικητικές απολύσεις, να δοθούν χρωστούμενα δεδουλευμένα, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και πολλά άλλα.

 

Έχουμε την δύναμη να τα ανατρέψουμε όλα. Συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, με συλλογική και οργανωμένη πάλη να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα. Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες! 

 

Διεκδικούμε

 

• Να παρθούν εδώ και τώρα πίσω όλες οι εκδικητικές απολύσεις στο ξενοδοχείο Galaxy! 

• Να μην εφαρμοστεί ο αντεργατικός Νόμος-έκτρωμα για 13ωρες δουλειάς. 

• Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατώτερο κλαδικό μισθό στα 1000€ με προσαυξήσεις ανά ειδικότητα, γάμο, τέκνα κλπ. 

• 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους. 

• Επαναφορά 3ετιών συμπεριλαμβανομένης της περιόδου από το 2012 και μετά. 

• Μέτρα υγείας και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. 

• Να σταματήσει ΤΩΡΑ η απαράδεκτη συμπεριφορά στελεχών της επιχείρησης. 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Ξενοδοχείο Galaxy την Πέμπτη 4/12 στις 12 το πρωί.

 

(Δελτίο Τύπου Συνδικάτο Επισιτισμού)