Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 (παραμονή της Ημέρας διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989) το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας, πραγματοποίησε ημερήσια (9:30πμ – 5:00μμ) εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή, στο σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών, για όλα τα παιδιά του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Καβάλας).

Συμμετείχαν εικοσιένα παιδιά που συνοδευόταν από τον πρόεδρο και τη γενική γραμματέα του Σωματείου, τις δύο υπεύθυνες του Π. Π. Π. Καβάλας, τη διευθύντρια, τη νοσοκόμα  και ομαδάρχισσες του Π.Π.Π. Καβάλας σύνολο εννέα συνοδούς.

Ήταν μια υπέροχη και γεμάτη μέρα που ξεκίνησε στις 9:30 πμ από το χώρο του Π.Π.Π. Καβάλας, με πολύ χαρά, συνεχίσαμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση στο σπήλαιο Αλιστράτης, απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα των παιδιών από την ξεναγό και ακολούθησε παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο.

Στις 2:00 μμ φθάσαμε στο εστιατόριο όπου μας περίμενε το φιλόξενο και εξυπηρετικό προσωπικό, απολαύσαμε ένα πλήρες ποιοτικό γεύμα και μετά όλοι μαζί παίξαμε και χορέψαμε στην καταπράσινη αυλή.

Ευχαριστούμε το ΚΤΕΛ Ν. Καβάλας και τον οδηγό του λεωφορείου, για την υποδειγματική υπομονή και την ασφαλή μετακίνηση, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Αχιλλέας» στην Αλιστράτη Σερρών για την υψηλή ποιοτική εξυπηρέτηση, τις υπεύθυνες, τη διευθύντρια, τη νοσοκόμα και τις ομαδάρχισσες του Π.Π.Π. Καβάλας, αλλά και την Κατερίνα Βασιλοπούλου – Ταουσάνη για την άψογη οργάνωση της ημερήσιας εκδρομής που προσέφερε το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας στα παιδιά του Π.Π.Π. Καβάλας (πρώην Παιδόπολη Καβάλας).

          Ο Πρόεδρος                                                     Η Γενική Γραμματέας

Παναγιώτης  Αγαπητός                            Κατερίνα  Βασιλοπούλου - Ταουσάνη