Το θέμα της δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στη Νότια Θάσο επαναφέρει στην επικαιρότητα με το ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Αφορμή για την νέα αυτή παρέμβαση στάθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Καλύβια του Ποτού. Το σπίτι αλλά και τα γειτονικά σπίτια λίγο κόντεψε να καούν ολοσχερώς καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα έπρεπε να διανύσουν πάνω από μια ώρα απόσταση για να φτάσουν στον τόπο του συμβάντος από τον Λιμένα όπου βρίσκεται ο πυροσβεστικός σταθμός.

 

Το ψήφισμα αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

 

 

Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

 

Την Παρασκευή 11/11/2016 και την Τρίτη 15/11/2016 κάηκαν μια κατοικία και μια σταυλική εγκατάσταση στη Δ.Κ. Θεολόγου Θάσου. Ο χρόνος επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανήλθε σε περισσότερο από μιάμιση ώρα λόγω ότι τα Πυροσβεστικά οχήματα διένυσαν πάνω από 60 χιλιόμετρα μέχρι τον τόπο του συμβάντος. Προτού θρηνήσουμε και θύματα από αστικές πυρκαγιές είναι απόλυτη ανάγκη να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιμένα καθώς και να δημιουργηθεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και στη νότια Θάσο. Πρέπει να επισημανθεί ότι ήδη ο Δήμος Θάσου πληρώνει το ενοίκιο του κτιρίου που στεγάζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Λιμένα Θάσου.

 

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εξετάσουν το θέμα και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την άμεση επίλυσή του.

 

Ο Δήμος Θάσου είναι πάντα στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε λογική βοήθεια.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΠΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ