

Την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμούν τα εργατικά σωματεία της Θάσου με εκδηλώσεις στην Πλατεία Ηρώων στον Λιμένα τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 17:30 το απόγευμα.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:
«Τα σωματεία και οι φορείς της Θάσου τιμούν την 52η επέτειο του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου που έδωσε ο λαός μας κρατώντας παράλληλα τα πιο επίκαιρα μηνύματα του.
Βάζουμε μπροστά τις δυνάμεις μας και πιάνουμε το ιστορικό «νήμα» από εκεί που το άφησαν για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί!
Τιμάμε την αντιδικτατορική πάλη με το δυνάμωμα του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας.
Το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» που γράφτηκε στις πύλες του Πολυτεχνείου, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και μας δείχνει το δρόμο. Ο αγώνας για την ειρήνη και την φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.
Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται σε μια περίοδο ο πλανήτης «φλέγεται», με 56 ενεργές πολεμικές διαμάχες και συνολικά 92 εμπλεκόμενες χώρες. Το μακελειό στη Γάζα συνεχίζεται και μετά τις συμφωνίες με το πιστόλι στον κρόταφο του παλαιστινιακού λαού, στην Ουκρανία, ΝΑΤΟ και Ρωσία συγκρούονται με εκατέρωθεν απειλές για κλιμάκωση και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.
Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους και την εμπλοκή της Ελλάδας. Ενάντια στην πολεμική οικονομία που της επιπτώσεις της ήδη τις πληρώνει ο λαός.
Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο αποτελούν βήμα καταδίκης των εγκλημάτων της γενοκτονίας από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, βήμα αλληλεγγύης του λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό.
Με ευθύνη της κυβέρνησης, η Ελλάδα γίνεται το πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο, γεμάτη απ’ άκρη σ’ άκρη με ΝΑΤΟϊκές βάσεις, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
• Εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους!
• Έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ!
Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!
Ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος που μπορεί να τσακίσει κάθε αντίπαλο, όσο ισχυρός και αν μοιάζει.
Το σύνθημα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες προετοιμάζουμε τις νικηφόρες αναμετρήσεις του αύριο!
Τιμάμε αγωνιστικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΜΘ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ
ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»