

Το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας συμμετείχε για πρώτη φορά με 2 πενταμελείς ομάδες μαθητριών της Γ΄ τάξης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών «Βίντεο-πειράματα στο Γυμνάσιο 2025» με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής κ. Χρηστίδη Χρήστου.
Η μια ομάδα κατέλαβε την 2η θέση σε αυτόν τον διαγωνισμό! Οι 5 μαθήτριες (Μαλαξού Π., Παρίσσου Α., Παρίσσου Π., Σταματίου Α. και Τζίμα Δ.) γύρισαν βίντεο με ένα πρωτότυπο πείραμα Φυσικής μελετώντας την κίνηση του εκκρεμούς με τη βοήθεια ενός smartphone. Τον Ιούνιο είχαν καταλάβει, με το ίδιο βίντεο, την 4η θέση στον αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε διοργανώσει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε) στην κατηγορία της Φυσικής!
Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025 στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκη, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, παρουσία μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αλλά και των γονέων των παιδιών.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συγχαίρουν όλα τα παιδιά (που πλέον φοιτούν στην Ά Λυκείου) και εύχονται καλή πρόοδο και να συνεχιστούν στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες!
(δελτίο Τύπου)

