Τα αποτελέσματα του προσυνεδριακού διαλόγου που έγινε στην Καβάλα μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το συνέδριο του κόμματος ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και από τον προσυνεδριακό διάλογο που πραγματοποιήθηκε και στην πόλη μας, εξήχθησαν μία σειρά συμπερασμάτων και προβληματισμών, που σαν στόχο έχουν, να συμβάλλουν στη διαδικασία διαμόρφωσης των θέσεων του κόμματος, όπως αυτές θα οριστούν μέσα από το συνέδριο αυτό.

Ένα κόμμα ριζοσπαστικό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, εταίρος συμμαχικής κυβέρνησης, μέσα στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, σε ένα άκρως αφιλόξενο τοπίο κυριαρχίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και κάτω από την επιτροπεία ενός μνημονίου, οφείλει να βρει τον τρόπο διαμόρφωσης όσο το δυνατόν περισσότερων αριστερών πολιτικών σε όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς, με στόχο την έμπρακτη υπεράσπιση των ασθενών ομάδων με απτά καθημερινά αποτελέσματα για τον κάθε πολίτη.

Αποτελέσματα τα οποία θα μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσα από μία ικανή και αναγκαία συνθήκη δημιουργίας καινούριας συμμαχίας, που χρειάζονται οι πολίτες, η οποία θα στηρίζεται σε κοινή πολιτική στάση και σε κοινά αιτήματα, έτσι ώστε με την παρέμβαση των πολιτών να μπαίνουν φραγμοί σε κάθε μορφή αυθαιρεσίας και να κερδίζονται μάχες ενάντια στην πολιτική που σήμερα κυβερνάει την Ευρώπη και που οδηγεί σε  ασφυξία την ανθρώπινη ύπαρξη.

Να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη ενός σχεδίου  για τη δίκαιη ανάπτυξη μιας περιοχής χτυπώντας την ανεργία και τα υπόλοιπα κουσούρια της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαράζει πολιτική και δε διστάζει να την επικοινωνήσει με τους πολίτες, ακόμη  και κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές του περασμένου χειμώνα, όπου με μία ανοιχτή αξιολόγηση, με τους αγρότες του μόχθου  στο απόγειο των αγώνων τους, τις πρωτοφανείς διαστάσεις που είχε πάρει το προσφυγικό κλπ, προωθήσαμε μία σειρά εκδηλώσεων δράσεων και παρεμβάσεων.

Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε απέναντι στον επικίνδυνο μονόδρομο της προπαγάνδας των ΜΜΕ και στις διαπλεκόμενες δομές που είναι παγιωμένες εδώ και δεκαετίες. Η συγκρότηση μιας αλληλέγγυας κοινωνίας, θα οδηγήσει στη διάρρηξη ενός εγωκεντρικού συστήματος, όπου ο καθένας περιορίζεται στον μικρόκοσμό του, ανίκανος να υπερασπιστεί τις ανάγκες τις δικές του και του συνόλου, επιτρέποντας στις δυνάμεις της διαπλοκής να παίζουν ανενόχλητες παιχνίδια εξουσίας.

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, 10/10/2016