Εγκαινιάστηκε με την παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρίας Κόλια Τσαρουχά, το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου η 24η Διεθνής Έκθεση Kavala Expo, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη.

 

Στην ομιλία του στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Άγγελος Τσατσούλης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Επιμελητήρια. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η σκληρή φορολογία έχει οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. "Συγχωρέστε με για τον τόνο της φωνής μου αλλά με 7 χρόνια μνημόνια και 9 χρόνια κρίσης δεν αντέχουμε άλλο», είπε χαρακτηριστικά τελειώνοντας την ομιλία του.

 

Διαμαρτυρία από τους 180 απολυμένους της ΒΦΛ στην έκθεση

Το βράδυ των εγκαινίων στην έκθεση βρέθηκαν και οι 180 απολυμένοι εργαζόμενοι από τα Λιπάσματα Καβάλας. Από νωρίς στην έκθεση βρισκόταν μεγάλη δύναμη της ελληνικής αστυνομίας καθώς υπήρχαν οι φόβοι για επεισόδια. Οι πρώην εργαζόμενοι εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης για να παρακολουθήσουν την τελετή των εγκαινίων αλλά και για να διαμαρτυρηθούν στην υπουργό.

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο αργότερα αναφέρουν: «Οι 180 απολυμένοι των Λιπασμάτων Καβάλας παρέστησαν στην Kavala EXPO 2016 , την οποία εγκαινίασε η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά για να διαμαρτυρηθούν για την στάση της κυβέρνησης, απέναντι στις αυθαιρεσίες Λαυρεντιάδη στο εργοστάσιο Λιπασμάτων. Μετά τα συνθήματα των απολυμένων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του σωματείου μας, ο οποίος με σεβασμό προς την εκδήλωση, περιέγραψε για μια ακόμη φορά την κατάσταση που παράνομα έχει οδηγήσει 180 οικογενειάρχες της Καβάλας στον δρόμο. Οι αλητείες που κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, είναι μάλλον αόρατες στην Αριστερή μας Κυβέρνηση, που φαίνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας. Κόλλια-Τσαρουχά να εξισώνει όλους τους ανέργους της περιόδου της κρίσης, με τους παράνομα απολυμένους της ELFE.

Αν η κυβέρνηση δεν εξετάσει σοβαρά και άμεσα το πρόβλημα των Ελληνικών Λιπασμάτων, υποσχόμαστε ότι η συνδικαλιστική μας δράση θα κλιμακωθεί.

Κάποια στιγμή η κοροϊδία πρέπει να τελειώσει και όλοι να σταθμίσουν εμπράκτως τη θέση τους.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ