

Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας, κατέκτησαν 2η θέση στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό “I Value Food”.
Σε σχετική του ανακοίνωση το σχολείο αναφέρει τα εξής:
«Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ανακοινώνουμε ότι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, διακρίθηκαν στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό “I VALUE FOOD”, κατακτώντας τη 2η θέση!
Η ομάδα δημιούργησε ένα πρωτότυπο βίντεο, στο οποίο παρουσίασε τη δική της πρόταση για το πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στην καθημερινότητά μας.
Μέσα από τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες εμπνεύστηκαν τη συνταγή “Τρουφάκια από υπολείμματα κέικ”, δείχνοντας πως ακόμα και τα φαινομενικά “άχρηστα” υπολείμματα μπορούν να μετατραπούν σε κάτι γευστικό και ωφέλιμο.
Η συνταγή τους θα συμπεριληφθεί στο ψηφιακό βιβλίο συνταγών που θα δημιουργηθεί με τις καλύτερες ιδέες του μαθητικού διαγωνισμού, από όλες τις συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος FoodWISE (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Γεωργία).
Ο διεθνής μαθητικός διαγωνισμός “I VALUE FOOD” πραγματοποιήθηκε μέσω του έργου “FoodWISE”, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Interreg NEXT Black Sea Basin Programme, και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την καθοδήγηση και υποστήριξη της μαθητικής ομάδας είχαν οι εκπαιδευτικοί: Βουλγαρίδου Παναγιώτα (ΠΕ80), Ντενίκαρου Αθηνά (ΠΕ88.04.50) και Λυτριάνη Κατερίνα (ΠΕ02).
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την εξαιρετική τους προσπάθεια, τη δημιουργικότητά τους και το μήνυμα που μετέφεραν: όλα τα τρόφιμα έχουν αξία — αρκεί να τα αξιοποιήσουμε με φαντασία!»
