Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου το Mονομελές Πλημμελειοδικείο Kαβάλας σε έναν 22χρονο μόνιμο κάτοικο Γερμανίας για το αδίκημα της βιαιοπραγίας κατά της ανήλικης συντρόφου του μόνιμη κάτοικο Κεχροκάμπου του Δήμου Νέστου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που κατατέθηκε από τη δικηγόρο του θύματος, Ειρήνη Ευσταθιάδου ο κατηγορούμενος το 2023 (20 ετών τότε) είχε συνάψει σχέση με το θύμα (16 ετών τότε). Ζούσε μόνιμα στη Γερμανία και ερχόταν στην Λεκάνη τα καλοκαίρια.
Από την αρχή της σχέσης τους ο κατηγορούμενος είχε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην ανήλικη με σφαλιάρες, δαγκώματα, σπρωξιές, κλωτσιές ενώ της έστελνε υβριστικά και απειλητικά μηνύματα.
Ο 22χρονος κατηγορήθηκε για απλή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου και ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση. Κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του. (Κ.Γ)