«Η μικροπολιτική πάνω στα καμένα δεν ταιριάζει με την ηθική και την κουλτούρα της Αριστεράς. Γι αυτό και αποφύγαμε τόσες  μέρες  να ασχοληθούμε σοβαρά με τις  αιτιάσεις καλοθελητών κυρίως από τη μεριά της ΝΔ» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης επισημαίνεται: «Αντί μικροπολιτικής προτιμάμε να δούμε την ουσία. Η οποία είναι η εξής και είναι αδιαμφισβήτητη:

Α) Η απογραφή των ζημιών έγινε σε χρόνο ρεκόρ, όπως ανέφερε και ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Μέσα σε 6 μέρες έγινε λεπτομερής καταγραφή των καμένων εκτάσεων, πράγμα που βοήθησε στο να μπει τέλος στο τέρας της  γραφειοκρατίας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε σ’ αυτό,  το νέο σύστημα του ΥΠΟΜΕΔΙ, άμεσης και έγκυρης εποπτείας, καταγραφής και αξιολόγησης από εδάφους και αέρος των συνεπειών φυσικών καταστροφών, (πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.α.).

Β) Επεκτάθηκε η παράταση πληρωμής φόρου σε όλο το Δήμο Θάσου.

Γ) Την αμέσως επόμενη μέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί της Θάσου, τμήμα του μηχανικού του στρατού ξεκίνησε δουλειά για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για την  αντιπλημμυρική προστασία.

Δ) Ανεστάλη  η  διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους των περιοχών Θάσου, όπως  ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Στα παραπάνω δεν συνυπολογίζουμε τη δεδομένη ενίσχυση που οφείλει η κεντρική εξουσία να δώσει στους πληγέντες.

Δεν θα παίξουμε με τον πόνο των κατοίκων του νησιού.

Δεν θα πάρουμε ψηφαλάκια εις βάρος των ανθρώπων που είδαν την περιουσία τους να καίγεται.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, έτσι και εδώ, προτιμούμε την καθημερινή αθόρυβη δουλειά , η οποία ως τώρα έφερε τα απαραίτητα αποτελέσματα. Θα πιέσουμε να υλοποιηθούν  μέχρι και το τελευταίο γράμμα, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των υπουργών. Τις ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις τις αφήνουμε σε άλλους. 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας»