Από την Κρήτη έως την Καβάλα, τα καλοκαίρια φέρνουν πίσω τον κόσμο, ξαναζωντανεύοντας τα σπίτια, τις πλατείες και τις μνήμες.

 

Η Μαρίνα Καρπόζηλου και η kathimerini.gr έκαναν ένα αφιέρωμα σε ορεινά χωριά.

 

Για τα ορεινά χωριά της Καβάλας, όπως η Λεκάνη, η Παλιά Καβάλα και ο Κεχρόκαμπος, αναφέρθηκε πως η καλοκαιρινή επιστροφή των απόδημων παίρνει μία άλλη διάσταση. 

 

Ο Βασίλης, μόνιμος κάτοικος της Καβάλας που κάθε καλοκαίρι συναντάει τους ξενιτεμένους φίλους του, εξηγεί πως εκτός από τη νοσταλγία παίζει ρόλο και η οικονομική διάσταση. 

 

«Εχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα εισιτήρια και η διαμονή στα ελληνικά νησιά, που πλέον ακούς όλο και πιο συχνά το ίδιο: δεν πάμε καλύτερα στο χωριό που έχουμε σπίτι;». 

 

Η δροσιά των βουνών, σε συνδυασμό με τη σχετικά κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, κάνει την επιλογή ακόμα πιο ελκυστική. «Τον χειμώνα, αυτά τα χωριά έχουν κόσμο μόνο τα Σαββατοκύριακα. Το καλοκαίρι όμως, γεμίζουν».

 

Διαβάστε αναλυτικά το αφιέρωμα πατώντας εδώ.