Από 2.000 έως 2.500 υπολογίζονται οι πολίτες που έδωσαν το παρών απόψε Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Καπνεργάτη, στο πλαίσιο των πανελλαδικών και πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων για την υποστήριξη της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας. Οι χιλιάδες πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους αψήφισαν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και έδωσαν όγκο και παλμό στη διαδήλωση για περίπου δύο ώρες. 

Η Πρωτοβουλία Πολιτών που διοργάνωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε ανάρτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων: "Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου σήμερα στην Καβάλα. Πάνω από 2.000 κόσμος. Όλη η Ελλάδα στο πόδι σήμερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε. Είμαστε ελεύθεροι. Θα νικήσουμε!".

Στη διαδήλωση πήραν μέρος πολλοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Καβάλας αλλά και μεγάλο πλήθος πολιτών από την Θάσο, οι οποίοι ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα του νομού παρά το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από τον Πρίνο που ίσχυε από νωρίς σήμερα Τετάρτη. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Καπνεργάτη μετά τις 5 το απόγευμα και λίγη ώρα αργότερα το πλήθος των συγκεντρωμένων άρχισε να γεμίζει τους δρόμους γύρω από την πλατεία, φωνάζοντας συνθήματα. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.