ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ Ν. ΚΑΡΥΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ 

Τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν στο γραφείο του αντιπροσωπεία παραθεριστών της παραλίας Μοναστηρακίου ώστε να του εκφράσουν την ανησυχία τους σχετικά με το έγγραφο- καταγγελία που τους δόθηκε από το Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας και αφορά την ελεύθερη κατασκήνωσή τους στην περιοχή . Ακριβώς το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα με τους παραθεριστές του Τιμαρίου. Σύμφωνα με αυτό καλούνται να αποχωρήσουν βάσει νομοθεσίας οι κατασκευές και τα τροχοφόρα τους. Ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους βοηθήσει να απευθυνθούν σε αρμόδιους φορείς με τη δική του συμβολή για την παραμονή τους για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου υποσχόμενοι να συμμορφωθούν με τις κείμενες διατάξεις το νόμου από του χρόνου.

Αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δέχτηκε την επίσκεψη του Δ.Σ. της ομάδας του Εθνικού Ν. Καρυάς ώστε να συζητηθούν  λειτουργικά προβλήματα του γηπέδου τους . Το Δ.Σ. ζήτησε από  το Δήμο να γίνουν παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ

Για άλλη μια χρόνιά ο Δήμος Νέστου ευαισθητοποιημένος στα άτομα της τρίτης ηλικίας ξεκίνησε το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων στην παραλία Τιμαρίου για τα μέλη του ΚΑΠΗ. Ο Δήμος διέθεσε τρία λεωφορεία ημερησίως καλύπτοντας το κόστος   ενώ τα μέλη συνοδεύουν  νοσηλεύτριες του Δήμου Νέστου. Το πρόγραμμα επιμελήθηκε με συνέπεια και ευαισθησία η γιατρός και πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα.

 

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΑ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ  ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ- ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Στο εξωκλήσι της Αγίας Άννας στην ποντιάδα  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γιώργο και τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα  προκειμένου να παρακολουθήσουν τη λειτουργία για την εορτή της Αγίας Άννας ενώ το απόγευμα παρέστησαν στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στα κοιμητήρια των Πηγών παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στο γήπεδο του χωριού από την ποδοσφαιρική ομάδα Πηγών με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ο Δήμαρχος Νέστου στο χαιρετισμό του έδωσε τα εύσημα στην ομάδα για την πετυχημένη εκδήλωση ενώ λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ελευθερόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή για την οικονομική ενίσχυση που τους δόθηκε.

 

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

ΤΗ ΔΕΥΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Νέστου προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση τρέχοντα θέματα της επιχείρησης ενώ με την ευκαιρία παρέστη και στο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη μέρα.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τους δημοτικούς του συμβούλους ώστε να συζητήσουν την αλλαγή προσώπων στις θέσεις αντιδημάρχων και στις διοικήσεις νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που επίκειται στα τέλη Αυγούστου. Ο Δήμαρχος λίγο πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις δέχτηκε εισηγήσεις και θέσεις από τους συμβούλους του. Στο τέλος τους ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους  στη δύσκολη πορεία από τη μέρα ανάληψης της διοίκησης μέχρι σήμερα , εξήρε το έργο τους στα δύο χρόνια που διοίκησαν ενώ στο τέλος ζήτησε την παραίτησή της προκειμένου να προχωρήσει ο ίδιος στις αλλαγές και να αναλάβουν από 1 Σεπτεμβρίου νέα πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης. Ο Δήμαρχος Νέστου έκλεισε τη σύσκεψη έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και τη στήριξη όλης της δημοτικής του ομάδας ως προς τις θέσεις του και τις όποιες αποφάσεις λάβει τις επόμενες μέρες.

 

ΣΤΗ ΓΡΑΒΟΥΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στη Γραβούνα  και στη λειτουργία για την εορτή της αγίας παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη. Με το πέρας της λειτουργίας ο ιερέας πήρε το λόγο κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις παρεμβάσεις του Δήμου στο αίτημά τους ώστε να κατασκευαστεί τουαλέτα στον αύλειο χώρο του ναού ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον πρόεδρο του χωριού κ. Τσαμπάζη Βασίλη, τον κ. Τουμπεκτσή Δ. καθώς και την κ. Αργυρέλη Ελένη για τη δική τους συμβολή.

 

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου με σύσσωμη τη δημοτική του ομάδα.  Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από δημοτικούς του συμβούλους παρέστησαν στο μεγάλο γλέντι που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Κοσμά που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του χωριού.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ''

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου με τον διοργανωτή του Φεστιβάλ  ''Πλάι στο κύμα'' κ. Καγιάσα προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Λίγο πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν στην αίθουσα εκπρόσωποι των παραθεριστών Μοναστηρακίου και Τιμαρίου ζητώντας τη συμβολή του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παραταθεί η παραμονή τους στις συγκεκριμένες παραλίες μέχρι το τέλος της φετινής θερινής περιόδου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο συμβούλιο ήταν και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΝ  για τους χρήστες της Γεωθερμίας εν όψη της σύμβασης που υπεγράφη με επενδυτή που κατασκευάζει το θερμοκήπιο λουλουδιών στο Ερατεινό.  Το θέμα καταψήφισε η παράταξη Μιχαηλίδη η οποία συνεχίζει να διαφωνεί με την συγκεκριμένη επένδυση υποβάλλοντας γραπτώς τις θέσεις της.

 

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου παρουσία του Δ/κτή του Α.Τ. Χρυσούπολης, του Λιμενάρχη Κεραμωτής και εκπροσώπων των κατασκηνωτών των παραλιών στο Τιμάρι και στο Μοναστηράκι. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Νέστου με τον πρόεδρο του φορέα αποφασίστηκε τελικά να δοθεί παράταση της παραμονής των παραθεριστών στις παραλίες μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου και στη συνέχεια να απομακρύνουν τις κατασκευές και τα τροχοφόρα τους.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τις προσωπικές του επαφές ξεκίνησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με κάθε δημοτικό σύμβουλο της ομάδας του  ξεχωριστά προκειμένου να ακούσει θέσεις , προτάσεις, προσδοκίες ώστε να προχωρήσει τις επόμενες μέρες βάσει των δεδομένων αυτών στις αλλαγές προσώπων στις θέσεις αντιδημάρχων και διοικητικών σε νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΦΛ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ- ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ

Στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με μοναδικό θέμα την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι πραγματοποίησε ο πολιτιστικός σύλλογος Σκοπού σε ένα μαγευτικό χώρο με την προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου και κ. Αργυράκη. Ο Δήμος Νέστου ενίσχυσε οικονομικά την εκδήλωση.

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ''

Για μια ακόμη χρονιά άνοιξε τις πύλες του το φεστιβάλ '' Πλάι στο κύμα'' στην Κεραμωτή. Φέτος το φεστιβάλ για πρώτη φορά είναι τετραήμερο ενώ εδώ και ένα χρόνο ξαναγύρισε στις παλιές του ρίζες όπως το είχαν οραματιστεί οι εμπνευστές του 16 χρόνια πριν. Ένα φεστιβάλ που δεσπόζει η έντεχνη μουσική , μουσική που δένει απόλυτα με το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια είχε χάσει τη ρότα του και κινδύνεψε να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία και η φιλοσοφία του με τις μουσικές επιλογές των προηγούμενων διοργανωτών. Την έναρξη φέτος έκανε ο ανατρεπτικός και καυστικός Τζίμης Πανούσης που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενός κόσμου που πραγματικά είχε φύγει από το φεστιβάλ τα περασμένα χρόνια. Ο Δήμος Νέστου είχε φροντίσει για την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ φροντίζοντας για την ασφάλεια των επισκεπτών, την καθαριότητα του χώρου αφού τα απορριμματοφόρα δεν σταμάτησαν ούτε το σαββατοκύριακο να περνούν , την παρουσία γιατρών στο χώρο ενώ για πρώτη φορά ο Δήμος τοποθέτησε ειδικές ράμπες για τα ΑΜΕΑ μπροστά στη σκηνή για να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις συναυλίες. Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι παρακολούθησαν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους επισκέπτες για τις καινοτόμες αλλαγές και παρεμβάσεις στο φετινό φεστιβάλ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ''

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Κοσμίδου Λαρίσα  κι αφορούσε τα θαλάσσια μπάνια των μελών του ΚΑΠΗ. Καθημερινά τα τρία λεωφορεία γέμιζαν από τα μέλη του ΚΑΠΗ, οι ίδιοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την παροχή αυτή, ενώ ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη την κ. Κοσμίδου για την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος που επιμελήθηκε με ευαισθησία.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ '' ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ'' ΜΕ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Δεύτερη μέρα για το 16ο φεστιβάλ ''Πλάι στο κύμα'' και οι μαγευτικές φωνές της Αρβανιτάκη και του Πορτοκάλογλου καθήλωσαν το κοινό που γέμισε το χώρο . Ο Δήμαρχος Νέστου στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους επισκέπτες , αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του φεστιβάλ που ξαναγύρισε στις ρίζες του δίνοντας συνέχεια στο όραμα των εμπνευστών του πριν από 16 χρόνια. Ειδική αναφορά έκανε στα ΑΜΕΑ που φέτος έχουν πρόσβαση με την παρέμβαση του Δήμου στις συναυλίες ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη νεολαία που όπως χαρακτηριστικά είπε την αφουγκραζόμαστε για την επιλογή των καλλιτεχνών. Στην εκδήλωση παρέστησαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τρίτη με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ενώ τη Δευτέρα εμφανίζεται ο Μαραβέγιας με τους locomodo.

Από το γραφείο τύπου