Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ και της περιφέρειας ΑΜΘ για την παροχή οικιακού και επαγγελματικού φυσικού αερίου στους 5 νομούς της ευρύτερης περιοχής. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κομοτηνή πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο η συμφωνία του οποίου επικυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στις πρωτεύουσες των 5 νομών και την Ορεστιάδα.

 

Το κόστος του έργου, που θα συγχρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και τη ΔΕΠΑ θα ανέλθει στα 114 εκατομμύρια ευρώ έως το 2023, με την ΠΑΜΘ να συμμετέχει με ένα ποσό της τάξης των 32 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 800 νέες θέσεις εργασίας.

 

 

Η πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τη ΔΕΠΑ αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου 498, 5 χλμ. και εννέα μετρητικών-ρυθμιστικών σταθμών για τη διανομή φυσικού αερίου στα έξι κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας, ενώ η πρόταση της ΔΕΠΑ για το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.