Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή  (ΝΟΔΕ ) Καβάλας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ανακοινώνει πως: «συγχαίρει τους  συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας που κατήγαγε ο τόπος μας με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι Φίλιπποι συναριθμούνται, πλέον,  στο σχετικό κατάλογο με άλλα μνημεία και αρχαιολογικές περιοχές στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε ομόφωνα αναγνωρίζει  με το σκεπτικό της ως μοναδικά τα ιστορικά και πολιτιστικά γνωρίσματα των Φιλίππων και καθιστά την κληρονομιά αυτή και για την Ελλάδα και για την Καβάλα τιμητική και μοναδική.

Ενώνουμε τη χαρά μας με όλους τους Καβαλιώτες, τους Δημότες και το Δήμο Καβάλας, ο οποίος ανέδειξε και συντόνισε την όλη προσπάθεια, την Αντιπεριφέρεια Καβάλας, τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού που στήριξαν με την ευαισθησία και τη γνώση τους το σχετικό φάκελο και όλους όσοι εμφανώς και αφανώς μέσω σχολίων, δημοσιευμάτων και άλλων πρωτοβουλιών υπερασπίστηκαν την πορεία προς την κατάκτηση του τελικού στόχου.

Η αναγνώριση αυτή προσδίδει στον τόπο μας επιπλέον χαρακτηριστικό στην ιστορική του ταυτότητα  και συντελεί στην επιδιωκόμενη επιθυμία και προσπάθεια όλων για την ανάπτυξη και ανάδειξή του σε πόλο συνέχειας ενός  υψηλόφρονος-άλλωστε- πολιτιστικού παρελθόντος.

Εκφράζουμε με την ευκαιρία αυτή και  την ευχή να έχουμε πάντοτε ως κάτοικοι της Καβάλας  παρόμοιες επιτυχίες.

Για τη ΝΟΔΕ Καβάλας

Ο Πρόεδρος

ΔΡΑΚΟΣ Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»