Σειρά επαφών είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο ο Γιάννης Εριφυλλίδης, υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Στις 3 Φεβρουαρίου ήταν προσκεκλημένος σε δείπνο του Εργατικού Κόμματος με τον Ed Balls, MP and Shadow Chancellor of the Exchequer (Βουλευτή των Εργατικών και «σκιώδη» Υπουργό Οικονομικών). Οι εξελίξεις στην Ελλάδα υπήρξαν αντικείμενο συζήτησης και ο Γιάννης Εριφυλλίδης άκουσε με ενδιαφέρον από τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο Ed Balls την άποψη της βρετανικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον George Osborne. Στο ίδιο δείπνο ο Γιάννης Εριφυλλίδης συνομίλησε με τον Iain McNicol, γενικό γραμματέα του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος εξέφρασε την απορία και την απογοήτευσή του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να συνεργαστεί με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντί να επιδιώξει να συνεργαστεί με ένα προοδευτικό κόμμα και τον προβληματισμό του για το αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η «ιδιόμορφη συμμαχία».

Στις 4 Φεβρουαρίου ήταν προσκεκλημένος σε συζήτηση για τον εξωτραπεζικό δανεισμό (non-bank lending) στη Norton Rose Fulbright LLP -ένα ζήτημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα- ενώ την ίδια μέρα συμμετείχε σε προεκλογική συζήτηση μεταξύ των Rt Hon Dame Tessa Jowell MP (του Εργατικού Κόμματος) και Jessica Lee MP (του Συντηρητικού Κόμματος). Ο Γιάννης Εριφυλλίδης συνομίλησε με την Dame Tessa Jowell για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Εργατικών για τη δημαρχία του Λονδίνου στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην Αγγλία.

Στις 5 Φεβρουαρίου ήταν προσκεκλημένος σε ημερίδα με θέμα «Market Acceptance of ICMA’s New Sovereign Debt Contract Reforms» («Αποδοχή από τις αγορές των μεταρρυθμίσεων της ICMA σχετικά με τις νέες συμβάσεις κρατικού χρέους»). Η ημερίδα οργανώθηκε από το Institute of International Finance, την ΕΜΤΑ και την ICMA (International Capital Market Association) και έλαβε χώρα στα γραφεία της Clifford Chance. Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς αναλύθηκαν οι πρότυπες ρήτρες τις οποίες η ICMA έχει εκπονήσει και προτείνει να περιλαμβάνονται σε νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων, όπως πρότυπες ρήτρες συλλογικής δράσης, ρήτρες σχετικά με την pari passu κατάταξη των δανειστών και άλλες ρήτρες σχετικά με τη συμμετοχή των δανειστών σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους.

Σημειώνεται ότι με την επιστροφή του στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα ανατέθηκε στο Γιάννη Εριφυλλίδη ρόλος εξωτερικού νομικού συμβούλου για ζητήματα τραπεζικών και άλλων νομοθετικών μεταρρυθμίσεων στη συμβουλευτική ομάδα του Ed Miliband, αρχηγού του Εργατικού Κόμματος και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μεγάλη Βρετανία.