Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα ήταν το θέμα της ομιλίας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης, Φρίξος Παπαχρηστίδης.Την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε πλήθος στελεχών του κινήματος αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

 

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά ζήτησε να ξεκινήσει η επιχείρηση εξωστρέφιας του ΠΑΣΟΚ και να σταματήσει η καραμέλα του «Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» που βόλεψε τους αντιπάλους του.

 

Στην συνέχεια η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στον πρωτογενή τομέα υπενθύμισε την καταστροφικές για την παραγωγή πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που ήλθαν σε πλήρη αντιδιαστολή με την επιχείρηση προστασίας των αγροτών που έπραξε το ΠΑΣΟΚ.

 

Δείτε το βίντεο του ENA CHANNEL από την ομιλία

 

 

Είδε για λίγο τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου

Νωρίτερα , η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, καθώς το Σώμα εκείνη την ώρα συνεδρίαζε. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου από τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη και πήρε δώρο ένα μπουκάλι κρασί κι ένα βιβλίο.

 

Επίσκεψη και στην Ξάνθη

Το πρωί της Τετάρτης η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε την Ξάνθη. Το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δράμας Χαρά Κεφαλίδου και Σερρών Μιχάλη Τσελέπη και τον υπεύθυνο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη.

 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή της με παραγωγικούς φορείς στη Ξάνθη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

To ΠΑΣΟΚ ξεκινά το οδοιπορικό του σε όλη την Ελλάδα και τις συναντήσεις του με τους παραγωγικούς φορείς από εδώ, από τη Ξάνθη, με την οποία έχουμε στενούς, ιστορικούς δεσμούς. Τα πρώτα αναπτυξιακά κίνητρα δόθηκαν στην περιοχή, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ήταν προσωπικό μέλημα του πατέρα μου, του Γιώργου Γεννηματά. Είναι λοιπόν και συμβολικός ο χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης.

Συναντιόμαστε με τους παραγωγικούς φορείς, γιατί θεωρούμε αυτή τη στιγμή,  ότι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα αδιέξοδα είναι να πάρει μπροστά η ανάπτυξη. Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, 50 βήματα για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και ξεκινάμε σήμερα τον διάλογο από εδώ με όλους τους παραγωγικούς φορείς.

Λυπάμαι, που η επίσκεψή μου συνέπεσε με μια  μεγάλη καταστροφή στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχηθώ, το συντομότερο δυνατό, να ανταποκριθεί η κρατική μηχανή έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί καταστροφές. Να υπενθυμίσω, ότι για τρίτη φορά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε τροπολογία να αυξηθούν τα κονδύλια του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι εγκαίρως.