O γεωφυσικός Τζέιμς Ευσταθίου αναλαμβάνει Διευθυντής Έρευνας Υδρογονανθράκων στην Energean Oil & Gas. Ο κ. Ευσταθίου είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος γεωεπιστήμων με 35 χρόνια παρουσίας στην βιομηχανία πετρελαίου και αερίου, ο οποίος εντάσσεται στην εταιρεία αφού διετέλεσε Παγκόσμιος Διευθυντής Έρευνας (2014-2016) και Διευθυντής Έρευνας (2012-2014) στη Mubadala Petroleum, όπου ήταν αρμόδιος για όλο το χαρτοφυλάκιο και τις νέες ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρείας.

 

Πριν από την Mubadala Petroleum, ο κ. Ευσταθίου είχε εργαστεί για λογαριασμό της Statoil στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2008-2012) ως Διευθυντής των νέων δραστηριοτήτων στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων του νορβηγικού κολοσσού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

Ο κ. Ευσταθίου εργάστηκε στην Statoil Hydro (2007-2008, στη Μέση Ανατολή, έχοντας υπό την ευθύνη του το τμήμα Γεωλογίας και Γεωφυσικής στο Ιράκ, τις διαδικασίες των γύρων αδειοδοτήσεων καθώς και τις ευκαιρίες για παραχωρήσεις ή αποκτήσεις μεριδίων σε περιοχές) καθώς και στη Norsk Hydro (1993-2007 ως Επικεφαλής Γεωφυσικός στις υπεράκτιες δραστηριότητες της Δυτικής Αφρικής, στη Βραζιλία και στον Κόλπο του Μεξικού, ως Διαχειριστής του Παγκόσμιου Χαρτοφυλακίου και Κινδύνων του ομίλου και, τελικώς, ως Διευθυντής Υπεδάφους).

Την περίοδο 1983-1993, ο Τζέιμς Ευσταθίου εργάστηκε ως Γεωφυσικός στην BP (Λονδίνο, Ολλανδία, Γλασκώβη), ενώ είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως περιοδικά εργαζόμενος στην Saudi Aramco στο Λονδίνο.

 

Ο νέος Διευθυντής Έρευνας Υδρογονανθράκων της Energean είναι πτυχιούχος Γεωφυσικής από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. Είναι γεννημένος το 1958 και μιλά Αγγλικά, Ελληνικά, Νορβηγικά και Ολλανδικά.