Σήμερα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κατ' επέκταση ο Δήμος Παγγαίου, υπολειτουργεί, απαξιωμένη τόσο από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, όσο και από τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια. Μια πολιτική που ισοπέδωσε κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος και δημοκρατίας και συντέλεσε σε μια άνιση κατανομή των συνεπειών της κρίσης.

 Αυτές οι αντικοινωνικές και ανθελληνικες πολιτικές όμως τελείωσαν. Οι πολίτες, μετα την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, καταδίκασαν ξεκάθαρα την εξουθένωση της κοινωνίας και την άνιση και άδικη κατανομή των οικονομικών βαρών στους πολίτες με μικρή ή μεσαία οικονομική ευχέρεια. Η νέα κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει μια προσπάθεια προς όφελος των αδύναμων και των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων, ενάντια στην εξαθλίωση, στους εκβιασμούς και στην υποτέλεια.

 Κάθε ενέργεια προς όφελος των συμπολιτών μας θα μας βρίσκει συμμάχους και αρωγούς, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Μια τέτοια ενέργεια πρεσβεύουμε πως είναι και η εθνική προσπάθεια για διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτήν την προσπάθεια και ως Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 17:30 στην Πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα.

 

Υ.Γ. Μετά το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του συνδυασμού μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στα Αμισιανά, στο καφέ-μπαρ “Άνεμος”.